20-26 iulie FestivalYA, primul festival de literatură și idei Young Adult din România

FestivalYA

20 – 26 iulie 2020, ora 13:00, Online

FestivalYA – primul festival de carte și idei pentru adolescenți din România

Autorii confirmați până în prezent sunt: Angie Thomas (20 iulie, ora 19:00), Ashley Elston (21 iulie, ora 19:00), Jennifer Niven (22 iulie, ora 18:00), Rory Power (23 iulie, ora 17:00), Anna Todd (23 iulie, ora 19:00), Jenny Han (24 iulie, ora 19:00), Maureen Johnson (25 iulie, ora 18:00).

Întâlnirile cu scriitorii preferați vor fi transmise pe paginile de social media ale librăriilor Cărturești și editurii Trei și vor alterna cu ateliere și discuții pe diverse teme de interes pentru adolescenți: Cum să citești un poem cu Alex Ciorogar, atelier de creative writing cu Ana Maria Ciobanu, Poezio, Te Pop! :*  cu poeții Tudor Pop și Teona Galgoțiu, atelier de jurnalism cu Sophia Țigănaș, Jocuri și Joacă în teatru cu Ana Cucu Popescu – dramaturg, exerciții de creativitate cu Atelierul de Croit Imagini, atelier In a relationship, webinar despre carieră cu Gina Enache de la Mind Education, discuţie despre identitate personală, alteritate și iubire cu Cristian Iftode, conversații despre prietenie și dragoste cu Domnica Petrovai. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe blogul Cărturești.

În timpul festivalului toate cărțile editurii Trei din colecția Young Fiction vor avea o reducere de 25% atât pe carturesti.ro, cât și în librăriile fizice Cărturești.

Ideea organizării unui festival de carte Young Adult a pornit din dorința de a construi un eveniment literar pe gustul adolescenților, în contextul în care se vorbește des despre beneficiile cititului la copii și destul de rar despre cât de importantă este lectura pentru adolescenți. Încercăm să trezim interesul adolescenților pentru carte, să facem cititul contagios, să descoperim ce anume îi incită la lectură și ce îi face să revină la ea. Prin FestivalYA ne dorim să aducem în prim-plan comunitățile de tineri interesați de literatură, responsabilitate civică, industrii creative. Pentru că lectura e un act social, integrat în viața de zi cu zi a tinerilor, nu o întâmplare prilejuită de obligațiile școlare. – Diana Petruț, Coordonator PR & evenimente, Librăriile Cărturești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.