20 august Evenimente culturale

Joi, 20 august 2015, ora 18:00, Libraria Diverta Hubertus, b-dul 21 Decembrie 1989, nr. 22

Intrarea liberă

Evenimente culturale  – expozitii de pictura, lansare de carte si mini concert de violoncel

în cadrul librăriei DIVERTA din Cluj-Napoca vor avea loc patru evenimente culturale la care vă invităm să participați.
1) Expoziția personală de pictură a ing. Luminița Rusu, intitulată CHIPURI și STĂRI, în cadrul căreia vor fi expuse portrete feminine cu fizionomii diferite ce indeamnă privitorul la citirea chipului pentru a desluși starea personajului, adeverind motto-ul: ”Expresia chipului unei femei este mult mai importantă chiar decât hainele pe care le poartă” (Dale Carnegie).
Luminița Rusu este un pictor amator care a înlocuit preocupările tehnice cu arta doar de doi ani, dar care are deja 11 expoziții personale de pictură, peste 20 de expoziții de grup în țară și străinatate. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Cluj, unde deține funcția de vicepreședinte, membră a A.A.P. Mureș, membră a A.A.P. Satu-Mare și membră a Uniunii Artiștilor Plastici.
Expoziția va fi deschisă în perioada 20.08- 3.09.2015 la galeria terasă (foișor) a librăriei Diverta, iar prezentarea evenimentului va fi realizată de Diana Avram, psiholog, specialist în psihologia personalității, vernisarea fiind efectuată de prof. Margareta Catrinu, pictor expert.

2) Expoziția de pictură intitulată ORIZONTURI NOI, la care expun Maria Andreiu, Margareta Pentelescu, Mihaela Bărbos și Tudor Schimbischi, absolvenți ai Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj. Expoziția are loc la galeria subsol și va fi deschisă în perioada 20.08-3.09.2015. Expozanții sunt membrii Asociației Artiștilor Plastici Cluj.
3) Lansarea cărții ”DRAGĂ JULIA sau PÎNZA DE PĂIANJEN”, o comedie politică în 2 părți, autor Octavian Morea, apărută în limba română la Editura Ecou Transilvan Cluj. Cartea a fost lansată în 2012 în Belgia, la Liege.
Autorul Octavian Morea este musician. A făcut parte din Orchestra Filarmonică ”George Enescu” din București, iar apoi, în Belgia, din Orchestra Filarmonică din Liege. A înființat Orchestra de camera ”Orfeu” cu care a cântat și dirijat compoziții proprii și a făcut numeroase turnee timp de aproape 30 de ani. În prezent s-a repatriat în România, locuieste în Cluj-Napoca și scrie literatură. Prezentarea evenimentului va fi făcută de D-na Nadia Fărcaș, directorul Editurii Ecou Transilvan.
4) Mini concert de violoncel susținut de Octavian Morea.

Moderatorul evenimentelor va fi D-na MARIANA ENACHE, manager cultural.
Vă așteptăm cu tot dragul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.