20 ianuarie Expozitia Glacier (Equilibrium Line Altitude)

Sambata, 20 ianuarie 2018, ora 15:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Norbert Costin – Glacier (Equilibrium Line Altitude)

Ca să nu se învîrtă în cerc, artistul e nevoit să caute metode noi de lucru, față de cele clasice, care creează școli, curente, mode, ducând doar către drumuri împotmolite.

Documentând și împrumutând procese naturale, observând cum dinamica reliefului e influențată artificial, prin rezolvarea problemelor acumulării zăpezii în mediul urban de către autorități, Norbert Costin propune mai degrabă o gastronomie moleculară în locul tradiționalei bucătării.

Ne aflăm sub linia de demarcație a locului unde totul e stabil și înghețat în timp, sub “snowline”.  Aici, prin acumulare, sedimentare, evaporare, stratificare, sub acțiunea timpului și influențate de schimbările de temperatură, reliefurile, obiectele, desenele create prin aceste procese ni se vor desfășura în expoziția de față ca niște reziduuri ale unei sfinte treimi natură-societate-individ. (Ciprian Mureșan)

Curator: Ciprian Mureşan

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 

Program de vizitare: marți – sâmbătă: 15:00 – 19:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.