20 ianuarie Hai să dăm mână cu mână

Vineri, 20 ianuarie 2017, ora 13.00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Intrarea liberă

Hai să dăm mână cu mână – eveniment cultural-educativ

În sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca va avea loc evenimentul cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână”, dedicat Zilei de 24 ianuarie – Unirea Principatelor Române. Manifestarea este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Iubitorii muzicii populare îi vor putea admira pe instrumentiştii Orchestrei Profesioniste  „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, dar și pe soliștii vocali Irina Someșan, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Adrian Socaciu, Adrian Buză și Grigore Sâmboan, care vor interpreta cântece patriotice.

Invitat special este îndrăgitul interpret Ovidiu Purdea Șomeș, iar un scurt istoric despre ziua de 24 ianuarie, care a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, va fi relatat de conf. univ.dr. Ioan Cârja, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirii va interpreta cântece patriotice și un grup vocal de la Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, coordonator prof. Ionița Timiș.

„Ne dorim să marcăm într-un mod deosebit această zi importantă din istoria României și îi invităm pe clujeni să ni se alăture. De asemenea, evenimentul face parte din cadrul unui proiect educativ, inițiat în urmă cu trei ani de instituția noastră, care are ca scop transmiterea către tânăra generație a adevăratelor valori ale patrimoniului cultural imaterial. De această dată dorim să le insuflăm tinerilor clujeni dragostea pentru neam și respectul pentru înaintașii care şi-au slujit patria cu credinţă, care au luptat cu iubire şi devotament pentru unitatea națională”, a pecizat managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Maria Marinela Istici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.