20 iulie-8 august Expoziția Culoare și formă

Expoziția Culoare și formă

20 iulie – 08 august 2021, ora 18:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția Culoare și formă – expoziție personală de pictură

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează expoziția personală de pictură Culoare și formă a artistului Simon Endre.

Vernisajul expoziției va avea loc marți,  20 iulie 2021, de la ora 18:00. La deschidere vor lua cuvântul: Demeter Stefánia Katalin, consul al Ungariei la Cluj-Napoca, Teodor Botiș, artist plastic și Iakob Attila, istoric.

Simon Endre (n.1936) a absolvit Facultatea de Arte Plastice Ioan Andreescu din Cluj în 1960, avându-i profesori pe Teodor Harșia, Mikóssy Gábor, Petre Abrudan și Petru Feier. A lucrat ca muzeograf la Muzeul Județean Mureș și a fost grafician la numeroase reviste. Este membru al Breslei Barabás Miklós Céh.

Pe lângă pictura de șevalet, activitatea artistică a lui Simon Endre cuprinde și realizarea de ilustrații, afișe și grafică publicitară. Influențate de aceasta polivalență, în lucrările artistului ce reprezintă naturi statice, peisaje sau portrete regăsim, într-un subtil melanj, elemente figurative și abstracte potențate de un colorit energic și viu.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 08 august 2021.

Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.