20 iunie Portrete ale Orientului și ale Occidentului

Joi, 20 iunie 2019, ora 19:00, Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”, str. Ion I. C. Bratianu, nr. 25

Intrarea liberă

Portrete ale Orientului și ale Occidentului  – concert de muzică barocă

Portrete ale Orientului și ale Occidentului marchează, într-un mod cu totul inedit, încheierea celei de-a șasea ediții a Festivalului de Muzică Barocă ,,La Stravaganza”, desfășurat cu mare succes în luna mai a acestui an.

Evenimentul este susținut de ansamblurile Stradivaria – Ensemble Baroque de Nantes din Nantes și Ansamblul Baroc ,,Transylvania” din Cluj-Napoca, a căror colaborare este prilejuită de Sezonul Franța-România și se bucură de sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN)*.

,,Întâlnirea de la porțile Orientului”, cum mai poate fi numită seara muzicală din 20 iunie, oferă ascultătorilor un repertoriu baroc amplu, aflat, deopotrivă, sub semnele Occidentului și ale Orientului. Astfel, elevatul discurs al lucrărilor de F. Couperin, M. Marais sau G. Ph. Telemann, interpretate de către cei cinci membri ai ansamblului Stradivaria – Ensemble Baroque de Nantes (Daniel Cuiller, Jay Bernfeld, Jacques-Antoine Bresch, Jocelyne Cuiller și Anne Magouet) va fi urmat de exotismul pieselor preluate din culegerea Codex Caioni sau din suitele de dansuri românești, în interpretarea Ansamblului Baroc ,,Transylvania” (Mátyás Bartha, Zoltan Majo, Ciprian Câmpean și Erich Türk).

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *