20 iunie Ziua Internaţională Yoga

Marti, 20 iunie 2017, ora 10.00, Nomad Gastro Pub, str. Baba Novac, nr. 19

Participarea gratuită

Ziua Internaţională Yoga

Ambasada Indiei în România vă invită să participați la Ziua Internațională Yoga organizată. Evenimentul este adresat tuturor iar participarea este gratuită.

Practică fizică, mentală și spirituală veche de 5.000 de ani, yoga îşi are originile în India. Cuvântul „yoga” este de origine sanscrită și înseamnă „comuniune, unire”, simbolizând legătura dintre corp și conștiință. Astăzi yoga este practicată în forme diverse pe întregul glob, fiind tot mai cunoscută cu fiecare an. La data de 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a recunoscut valoarea universală a acestei tradiţii, declarând 21 iunie drept Ziua Internațională Yoga, prin rezoluția 69/131. Începând cu anul 2015, Guvernul Indiei susține organizarea de evenimente dedicate practicii yoga, la nivel internațional, cu scopul conștientizării beneficiilor care pot fi obținute prin această practică indiană multimilenară.

În acest an, tema celebrării la nivel internațional a Zilei Yoga este „Yoga pentru sănătate”, cu scopul punerii în evidență a faptului că yoga poate contribui la obținerea unui echilibru între minte și corp. Misiunea Permanentă a Indiei la Națiunile Unite consideră că această perspectivă asupra practicii yoga poate să aducă propria contribuție la realizarea aspirațiilor întregii umanități privind dezvoltarea sustenabilă și modificarea stilului de viață pentru a fi în armonie cu natura.

În acest context, Ambasada Indiei organizează în România, în perioada 15 – 25 iunie 2017, ateliere, conferințe și cursuri de yoga cu acces gratuit, susținute de profesori acreditați, dedicate Zilei Internaționale Yoga.

Excelența Sa Domnul Ambasador al Indiei în România, Dr. A.V.S. Ramesh Chandra va fi prezent la eveniment iar sesiunea practică de yoga se va desfășura în aer liber, sub coordonarea instructorului de yoga Claudiu Daniel Fartade (Isha Yoga India).

Vă recomandăm să aduceți cu dumneavoastră o salteluță sau o păturică pentru practica yoga, îmbrăcăminte comodă și apă.

20 iunie Ziua Internaţională Yoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top