20 mai ARTbecedar

Sambata, 20 mai 2017, ora 11:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Taxă de participare: 15 lei

ARTbecedar – R de la Ritm

În atelierul R de la Ritm vom descoperi împreună cu copiii naturalețea interacțiunii prin ritm, mai întâi doar cu mijloacele pe care le avem în fiecare zi la dispoziție: mâini, picioare, gură.
O să cunoaștem diferite jocuri pe baza ritmului, individual și în grup, iar apoi vom cunoaște diferite tobe africane, cum ar fi djembé și dundun. Vom cunoaște sunetele lor specifice și ne vom juca imitând ritmuri și evocând stări prin sunete.
Vom afla ce înseamnă să ții o bază și ce înseamnă să fii solist și vom experimenta aceste stări complementare.
Iar la sfârșit vom încheia cu un cântec și un dans.

Bogdan Rakolcza (n. 1982, Gherla) este fondatorul proiectului Cercul Întreg/Asociația Arta Capoeira. Designer, cu pregătire profesională în Germania. După repatrierea în Cluj în 2009 s-a dedicat în întregime creșterii unei culturi muzicale comunitare, folosind pentu asta experiențele acumulate în Germania și Brazilia în domeniile percuției și capoeirei tradiționale.
Bogdan e membru fondator al Fabricii de Pensule, constructor de instrumente muzicale, muzician activ în zona de jamsession.
Predă de 7 ani percuție, capoeira și muzică vie după o metodă proprie bazată pe naturalețea muzicii și dansului ca fenomen uman.

Sala RAP, parter
Facilitator atelier: Apai Emese

Număr maxim de participanți: 10 copii / atelier
Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, în atelierele artiștilor sau în spațiile de evenimente (locația va fi anunțată participanților în prealabil).

Informații suplimentare: Apai Emese – emeseapai@gmail.com
Înscrieri: https://goo.gl/forms/wbWL1z4NmkTbcDz93

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.