20 mai Biblioteca Vie

Vineri, 20 mai 2016, ora 13:00, Shto college Bar, str. Memorandumului, nr. 6

Biblioteca Vie “Cărțile te invită la o discuție despre Cluj-Napoca, diversitate, interculturalism și incluziune socială”

Seria de evenimente Biblioteca Vie constă într-o altfel de bibliotecă amenajată temporar, într-un spațiu sigur și plăcut, care propune spre citire și interpretare teme precum diversitate, interculturalism și incluziune socială. Biblioteca Vie oferă o experiență inedită datorită faptului că pe „rafturi” cărțile sunt oameni care intră într-un dialog personal cu cititorul. Biblioteca Vie reprezintă un loc în care întrebările dificile sunt apreciate și primesc răspuns, dorind să confrunte și să deconstruiască stereotipurile, prejudecățile și discriminarea de orice fel.
Evenimentul organizat anul acesta își propune să pună în lumină bogăția moștenirilor culturale și artistice ale Clujului și ale locuitorilor acesteia, fie aceștia români, maghiari sau romi. „Cărțile vii” vor fi redate de invitați de marcă din domeniile cultural-artistic, academic sau social. În spațiul de siguranță creat, cititorii vor avea parte de o experiență nouă, în cadrul căreia vor fi discutate rolul și misiunea culturii, artei, științei și educației respectiv cel al acțiunii sociale în crearea unui Cluj al tuturor locuitorilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.