20 septembrie Sclavi

Joi, 20 septembrie 2018, ora Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Pret bilet: 20 lei

Sclavi – spectacol

concept și regie: Theodor-Cristian Popescu
de: Maria Manolescu

durata: 1h 40′
spectacol recomandat 16+

Un cuplu încearcă să-și găsească ritmul comun, pentru a concepe un copil. Ea – o ziaristă care s-a reorientat spre meditație și Feng Shui, spre descoperirea armoniei interioare prin ignorarea a ceea ce e rău și urât în lume. El – un actor neafirmat încă, obsedat de nedreptățile și abuzurile din jurul său.

Decizia de a intra în contact cu un sclav eliberat de la o stână pentru a crea un spectacol de teatru cu impact social îi face pe cei doi să se confrunte abrupt cu realitatea imediată și cu propriile lor neliniști. Implicare sau izolare? Încercarea de a transforma lumea sau privirea detașată a marelui spectacol al vieții, plin de contradicții și interese divergente?

Prin „East by East – o perspectivă performativă„ ne-am propus să invităm și să prezentăm spectacole reprezentative produse de companii independente, artiști tineri care vin din medii diferite, dar și artiști consacrați care sunt relevanți pentru scena contemporană de artele spectacolului din Europa de Est. Programul de spectacole va include o diversitate cât mai mare de tipuri de producții, abordări artistice ale tematicilor propuse, cu o puternică componentă socială, politică și critică.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Linia de producție este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.