21-30 octombrie Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

21 – 30 octombrie 2016, ora 14:00, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City Iulius, Cinema Dacia, Teatrul National, Studio 26

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj

Comedy Cluj, cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa, ajuns anul acesta la a opta ediție, se va desfășura la Cluj-Napoca.

De-a lungul celor șapte ediții deja desfășurate, “Comedy Cluj” a adus în fața publicului peste 900 de filme de comedie, iar la ediția din 2015 s-au introdus primele spectacole de teatru de comedie. Mai mult, evenimentele speciale au adus în fața publicului regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori, critici etc., care au oferit un plus de valoare proiecțiilor din sălile de cinema.

În plus, promovarea valorilor artistice românești în străinătate a fost facilitată de evenimentele legate de festival care au adus laolaltă persoane importante din industrie.

Un loc aparte în cadrul festivalului este ocupat de secțiunea specială, dedicată filmelor produse în academiile de profil din întreaga lume. Devenită deja o tradiție, aceasta oferă studenților români și străini posibilitatea de a-și proiecta filmele în fața unei audiențe numeroase.

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film “Comedy Cluj” urmărește să aducă în sălile de proiecție din Cluj Napoca diverse serii de filme de comedie din întreaga lume. Acestea oferă publicului posibilitatea de a cunoaște mai bine acest gen cinematografic care poate avea mai multe înțelesuri, publicul putând să descopere aspecte complexe ale vieții în spatele învelișului comic.

O noutate a acestei ediții o reprezintă secțiunea „Comedy Exotic”, o selecție de filme din zone cinematografice rar accesibile publicului din România. Producțiile cinematografice din această secțiune sunt realizate în Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama.

Program – Comedy Cluj 2016
  • Program filme: aici;
  • Program teatru: aici;

Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj” este organizat de Fundația Europeană Pentru Cultură Urbană, organizație non-profit creată în anul 2006.

Mai multe detalii: http://comedycluj.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.