21 aprilie Expozitia Despre artă şi viaţă

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, ora 15:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Expozitia Despre artă şi viaţă, Cristi Pogăcean

Instalaţia „Despre artă şi viaţă“ a artistului Cristi Pogăcean, site-specific pentru RAFT Cluj, porneşte de la valorile artistului ca individ, precum şi de la raţionamentele care propun mai multe soluţii cu perspective ce ar putea fi diametral opuse. Obiectele banale, minimaliste, dar încărcate de semificaţii vaste în conştiinţa umană, nu fac decât să-l poarte pe privitor în zone ce nu au legătură doar cu partea palpabilă a lucrurilor.
O eventuală alegere ar putea ţine de ceea ce este perceput cu simţurile, precum şi de aspectele care depăşesc cadrul realităţii vizibile.

„Instalaţia repune pe tapet marea dilemă existenţiala a artistului, posibila coexistentă a celor două lumi şi tensiunile dintre ele. Lucrarea nu propune soluţii ci doar ilustrează criza, amplificând-o aproape paroxistic în spaţiu şi timp. Privind din faţă, perpendicular, o soluţie nu pare de neimaginat, însă odată observate, reflexiile infinite prevestesc resemnarea“, Cristi Pogăcean.

Cristi Pogăcean (n. 1980) sfidează tradiția academistă a școlii românești încă de la începutul drumului său artistic, fondând grupurile ProTest (1997, Târgu Mureș) și Supernova (2002, Cluj-Napoca, alături de László István și Ciprian Mureșan).
Prezent în expoziții ca Blood&Honey (2003, curatoriat de Harald Szeemann) și Low-Budget Monuments în cadrul Bienalei de la Veneția (2007), adoptă o poziție detașată, de observator al culturii contemporane, atrăgând atenția asupra unor noțiuni universale preconcepute. Lucrările sale pot fi găsite în colecții precum: Kunsthaus Zürich, Albertina, Mircea Pinte.

Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Expoziția poate fi vizionată după vernisaj în timpul programului de vizitare sau în afara acestui interval, cu programare. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâ

Informatii si rezervari: 0727 169 569

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 12 mai 2018.

Program de vizitare: marți – sâmbătă: 15:00 – 19:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.