21 februarie Retrospectiva TIFF – Aferim!

Duminica, 21 februarie 2016, ora 17:30, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51

Pret bilet: 10 lei

Retrospectiva TIFF – Aferim!

Se pot vedea sau revedea, zilnic, cele mai emblematice filme din 2015, recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Majoritatea filmelor alese pentru această retrospectivă a figurat în programul TIFF din 2015, producțiile putând fi, de asemenea, vizionate pe parcursul anului trecut, la Cinema Victoria.

“Suntem convinși că mai sunt mulți spectatori clujeni care nu au avut încă ocazia să vadă unele dintre filmele selectate sau care doresc să le revadă, așa că, realizând această retrospectivă dorim să creăm o bună ocazie pentru ei să vină la proiecții și să aprecieze filmele”, a declarat Gabriela Bodea, Directoarea Asociației Victoria Film.

Producţie:România,Germania,Cehia,2015

Gen:dramă,istoric (108 min.)

Regia: Radu Jude

Cu : Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Şerban Pavlu,Gabriel Spahiu , Alexandru Bindea,Teodor Corban

Premii si festivaluri : Ursul de Argint Berlin 2015 –cel mai bun regizor Radu Jude ;o nominalizare Ursul de Aur Berlin 2015 Radu Jude

“Aferim, care înseamnă ”bravo” în limba turcă, spune, cu umor, povestea unui zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban care, însoţit de fiul său, caută un sclav ţigan. Prin costume, peisaje şi muzica, pelicula recreează atmosfera unui tărâm care s-a aflat mai bine de 4 secole sub stăpânire otomană. Vorbeşte despre condiţia femeii, a sclavului, dar şi despre diferenţele etnice.

Regizorul Radu Jude propune prin acest film o cercetare a mentalităţilor vremii. Acţiunea are loc in secolul al 19-lea, în Tara Românească.

La Berlin filmul a fost comparat de critică cu 12 ani de sclavie.

*”Variety”- “o reprezentare excepţională, profund inteligenă asupra unei perioade istorice cheie, cu ramificaţii semnificative din acea epoca.”

Prețul biletelor este de 10 lei, preț normal și 8 lei, preț redus pentru elevi, studenți și seniori. Biletele se pot achiziționa de la casieria Cinema Victoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.