21 ianuarie Ivan Turbincă

Duminica, 21 ianuarie 2018, ora 11:00 si 12.30, Teatrul de papusi Puck, str. I. C. Brătianu, nr. 23

Pret bilet: 10 lei

Ivan Turbincă – adaptare scenică a poveștii omonime scrise de Ion Creangă

Năzdrăvanul Ivan Turbincă din povestea lui Ion Creangă este eroul următoarei premiere a Teatrului de Păpuși „Puck”. Spectacolul cu același nume este interactiv, asezonat cu multă muzică, și are ca temă alegerile pe care le facem în fiecare zi și puterea lor de a ne schimba viața. Spectatorii Teatrului „Puck”, mai mici sau mai mari, sunt așteptați la premiera spectacolului „Ivan Turbincă”, o adaptare scenică a poveștii omonime scrise de Ion Creangă.

În această viziune regizorală, Ivan Turbincă e un om foarte bun la inimă, darnic, care face eforturi să trăiască după normele societății.

„Chiar dacă tema poveștii este gravă, spectacolul a fost realizat într-o cheie comică. Toate situațiile devin amuzante. Până și Dracul, personaj mai degrabă fioros, ajunge de data asta să fie simpatic, ca un mic animal care face tot felul de șotioare, dar este pus rapid la punct”, precizează Ion Iurcu.

Decorul are în prim-plan o carte care se răsfoiește pe parcursul derulării poveștii. Fiecare pagină ilustrează, astfel, un nou cadru.

”Unul dintre scopurile pe care mi le-am propus cu acest spectacol este promovarea lecturii, a plăcerii de a citi. Le sugerăm copiilor că deschizând o carte pot descoperi lumi noi acolo. Ține doar de ambiția fiecăruia de a trece peste plictiseala de moment și a repeta exercițiul de a crea în imaginație fiecare scenă”, mai spune Iurcu.

Pictura din spectacol este semnată de Nelu Pitic.

Durata spectacolului este de 55 de minute.

Vârsta minimă recomandată este de 4 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.