21 ianuarie Marsul Biciclistilor Clujeni

Sambata, 21 ianuarie 2017, ora 11:00, Piata Unirii, Cluj-Napoca

Marsul Biciclistilor Clujeni – editia 112

In organizarea Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 112-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).
Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 11:00. Marsul va dura circa o ora si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului.
Traseul concret este: Piata Unirii – bd. Eroilor – cl. Dorobantilor – str. Petofi Sandor – bd. 21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii – bd.Ferdinand – p-ta M.Viteazu – str. Cuza Voda – p-ta A.Iancu – p-ta Baba Novac – str.A.Iancu – str.Universitatii – p-ta Unirii – str.Memorandumului – str. V.Alecsandri – str.Cardinal I.Hossu – str.G.Cosbuc – Cl.Motilor – str.Petru Maior – p-ta L.Blaga – str.Napoca – p-ta Unirii.
Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.
Marsul este legat si de necuratarea de catre Primarie a pistelor de biciclete, desi trebuia sa fie prioritara fata de benzile dedicate autovehicuelor (sau sa demonteze sau acopere indicatoarele de piste pentru biciclete, daca nu vor sau nu pot sa le curete din cauza ingustimii lor sau din alte motive), de suspendarea completa a sistemului de biciclete comunitare (desi nu exista motive obiective pentru o oprire completa a ClujBike, pentru ca in oras se poate circula bine biciclistic si revizia bicicletelor se putea face pe rand), de deficientele pistelor mai vechi in ceea ce priveste si materialele si tehnologiile utilizate (a se vedea valurirea si craparea pistei de pe bd.Eroilor), la care se adauga desigur nemultumirile de fond privind politica de mobilitate urbana in continuare proautomobilistica si antibiciclistica, vizibial si prin latirie de carosabil si prin indrazneala de a declara finalizat cu succes proiectul Clujbike de biciclete comunitare si noi piste de biciclete, desi in mod evident proiectul nu este adecvat finalizat, si trebuie considerat mai degraba esuat.
Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.
Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips