21 martie Pitești. Cronica unei sinucideri asistate

Marti, 21 martie 2017, ora 19:00, Libraria Cărturești Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B

Pitești. Cronica unei sinucideri asistate – lansare de carte

Editura Manuscris și Librăria Cărturești Cluj, vă invită să petrecem o seară vorbind despre Fenomenul Pitești și rezistența anticomunistă, în cadrul lansării volumului “Pitești. Cronica unei sinucideri asistate”, autor Alin Mureșan. Volumul va fi însoțit de albumul “Rezistența armată. O istorie în imagini”, o apariție inedită la Editura Manuscris.

Invitați, alături de autor, vor fi Ruxandra Cesereanu (scriitoare, profesor universitar) și Ieromonah Grigorie Benea (Centrul Memorial-Educațional Gherla).

Volumul “Pitești. Cronica unei sinucideri asistate” face o analiză a Fenomenului Pitești informată și susținută cu documente, aducând în prim-plan personajele – atât foștii deținuți politici, cât și responsabilii din structurile Securității.

„S-a vorbit mult, aluvionar, inflamant, patetic ori sobru și speculativ despre ceea ce s-a întâmplat în închisoarea comunistă de la Pitești între 1949 și 1951. Fenomenul sau experimentul de aici a fost analizat, din 1990 încoace, ca un soi de traumă națională majoră. Însă cartea propusă acum de Alin Mureșan ambiționează să fie textul fundamental, sub aspect factual, despre Pitești.”

Ruxandra Cesereanu

“Rezistența armată. O istorie în imagini”, autor Constantin Vasilescu, este un volum grafic despre o istorie mai puțin cunoscută a universului rezistenței românești din perioada comunistă. Fotografii, reinterpretări grafice, figuri cunoscute și mai puțin cunoscute publicului larg, albumul este un reper necesar în cunoașterea rezistenței anticomuniste din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.