21 martie Recunoscătorul și răposatul

Miercuri, 21 martie 2018, ora 19:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4 

 Intrarea liberă

Spectacol de storytelling: Recunoscătorul și răposatul

spectacol de storytelling pentru adulți, în limba engleză
cu Ben Haggarty

Recunoscut în întreaga lume pentru spectacolele sale neobișnuite, Ben Haggarty își provoacă publicul să se aventureze, alături de el, în tărâmul, bogat în metafore, al povestirilor autentice pentru adulți. Ben Haggarty povestește cu farmec și cu o lejeritate contaminante iar narațiunile sale, desfășurate alert, conțin, fără îndoială, magie.

Întunecată, frumoasă, dar și surprinzătoare, „Recunoscătorul și Răposatul” este o poveste despre vise, despre inițiere și, totodată, despre despre plata datoriilor – o călătorie de la nevinovăție la experiență, desfășurată într-un context narativ deconcertant.

Spectacolul durează 65 de minute și nu este recomandat copiilor sub 14 ani.

Intrarea liberă, pe bază de rezervare:
www.reservr.net/u/reactor/event/mZ2XWBNpGBGkWMbs

Durata: 2 ore

Evenimentul face parte din programul „Dramaturgia actorului și spectatorul-autor” realizat prin colaborarea dintre Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj (Universitatea Babeș Bolyai) și Clubul Crik-Crack Londra, cu sprijinul Rețelei FEST (Federation of European Storytelling) și Creative Europe

Ben Haggarty este unul dintre pionierii revigorării fenomenului storytelling la nivel european. Este povestitor profesionist de peste 35 de ani, stăpânind și dezvoltând o formă de interpretare dinamică, improvizată, „șamanicăˮ. Director artistic al legendarului club Crick Crack – promotor al spectacolelor de storytelling destinate adulților – Ben Haggarty este, totodată, profesor onorific de storytelling la Universitatea de Arte din Berlin. Este, de asemenea, autorul celebrei serii de romane grafice Mezolith a căror acțiune are loc în epoca de piatră. Ben Haggarty are în repertoriu peste 350 de povestiri folclorice, basme, epopei și mituri. Palmaresul său cuprinde peste 150 de reprezentații în cadrul unor festivaluri internaționale de povestiri din 34 de țări. A cercetat scrierile epice și tradițiile povestitorilor din Asia și India Centrală și este membru al trupei experimentale de storytelling epic Pandvani 108. A fost consultant în cadrul proiectului „National Oracy Projectˮ în Anglia (1987-1992), coordonând și dezvoltând strategii de comunicare între profesori și elevi atât la nivel gimnazial, cât și liceal. Din anul 2001 până în 2011, a fost povestitorul oficial al Companiei „Yo Yo Ma-Drumul Mătăsiiˮ. Este un profesor foarte căutat și, ca antrenor de povestitori, este specializat în teoria Rasa și teatru fizic. În anul 2017, a primit Premiul „British Citizen Awardˮ pentru servicii aduse artelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.