21 noiembrie Despre singurătate

Miercuri, 21 noiembrie 2018, ora 18:30, Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53-55

Intrarea liberă

Serile Yalom – Despre singurătate

În luna noiembrie v-am pregătit, alături de partenerii de la Humanco și ATU Consulting, un eveniment cu totul special: Serile Yalom. De fapt, o serie de trei întâlniri dedicate ilustrului psihoterapeut și scriitor, axate pe niște teme cheie ale operei sale: Libertate, Singurătate și Timp. Acestea vor fi prezentate și dezbătute de patru invitați, care vin din domenii extrem de diferite: Liana Don (psihiatru și psihoterapeut), Ștefan Bolea (filosof și scriitor), Paul Chetreanu (care nu vrea să se definească altfel decât ca „om”) și Alexandru Stermin (biolog).

Vă așteptăm să le fiți alături în trei seri de miercuri din noiembrie, după următorul program:
28.11.2018 – Despre timp

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru participare, vă rugăm să vă rezervați un loc completând formularul de înscriere: http://bit.ly/Despre-Singurătate-înscriere.

Liana Don
„Sunt medic psihiatru si psihoterapeut în psihoterapie pozitivă și hipnoterapie ericksoniană, alegeri pe care le-am făcut datorită fascinației și curiozității legate de spiritul, mintea și sufletul ființei umane, resimțind incursiunea în universul interior al fiecărei persoane ca un privilegiu unic și irepetabil de explorare a abisului și profunzimii umane pe calea devenirii existențiale și a căutării sensului individual armonizat cu cel universal. În munca mea de peste 30 de ani cu studenți, clienți și grupuri de formare în terapie, am înțeles și simțit valoarea unicității trăirilor conflictuale sau traumatice a fiecăruia dintre noi ca o cale a descoperirii și dezvoltării valorii libertății, iubirii, angajamentului, sensibilității și entuziasmului în metamorfoza asumată a ființării.”

Ștefan Bolea
„Am două doctorate (în Filosofie și Literatură comparată) și l-aș face și pe al treilea, dar nu găsesc pe nimeni dispus să-mi prelungească studenția. Am publicat 11 cărți și aș vrea să-mi termin cariera la 100, dar pentru asta trebuie să mă las iar de fumat. Cartea mea cea mai bine primită de fani („Caietul Roxanei”, comparată de critici cu „Jurnalul adolescentului miop”) este scrisă, în mare parte, la 16 ani. Sunt redactor Apostrof, redactor-șef EgoPhobia și colaborez cu revista anglo-americană Philosophy Now. Îmi place snookerul, baschetul, astrologia și ascult cu plăcere Gothic Metal.”

Paul Chetreanu
„Sunt om, nimic nu poate fi mai complicat de atât. Într-o existență care nu are un sens prestabilit, dificultatea de a fi a creat o pasiune lăuntrică de a-mi orienta și dedica activitatea psihoterapeutică și viața spre motivațiile ființei de a decripta propriile enigme asupra existenței. Astfel tema timpului, a libertății sau a morții au devenit motoare existențiale care și-au găsit exprimare fie prin scris, fie prin practica cu pacienții sau prin intermediul propriei vieți, orientându-mi flacăra interioară spre găsirea unei posibile soluții personale a omului în fața nesiguranței continue a vieții, care să poată oferi o funcționalitate identității omului în cadrul acestui haos numit viață.”

Alexandru Stermin
„Sunt ornitolog, am căpătat cunoştinţe de biologie, filosofie şi teologie pe care încerc să le folosesc ca unelte de explorare a lumii în care m-am trezit. Împărtăşesc pasiunea pentru „viu” cu studenţii mei de la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai, unde predau. Pentru că suntem o specie de animal nomad, încerc să străbat cât mai multe drumuri în lumea din jurul meu şi din mine. Mă implic în proiecte de conservare a naturii şi popularizare a ştiinţei şi contribui cu textele mele printre paginile revistei Sinteza.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.