Duminică, 21 noiembrie 2021, ora 18:00, Opera Naţională Română, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Pret bilet: intre 30 si 100 lei

Elixirul Dragostei (L’elisir d’amore), Gaetano Donizetti Elixirul Dragostei.

Dirijor: David Crescenzi

Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Csokonai din Debrecen

Operă în două acte pe un libret de Felice Romani, după libretul Le philtre al lui Eugène Scribe

Deja recunoscut la Milano în urma apariției operei Anna Bolena, Gaetano Donizetti a compus L’elisir d’amore (1832) cu avântul și rapiditatea care îl caracteriza, dezvăluind o capodoperă hazlie și dramatică, deopotrivă naivă și profundă. Comicul poveștii se datorează mai ales atitudinii infantile a îndrăgostitului Nemorino – care crede cu tărie că elixirul comercializat de șarlatanul Dulcamara (de fapt, un simplu și bun vin de Bordeaux) îi va aduce dragostea capricioasei Adina, la care tânjește cu ardoare.

Profunzimea operei rezidă în modul lui Nemorino de a-și demonstra dragostea, acesta fiind dispus ca, pentru a obține suma de bani necesară achiziționării elixirului, să se înroleze definitiv în armată. Gestul o sensibilizează pe Adina și o determină să își anuleze căsătoria cu sergentul Belcore – pretendentul ei ideal.

Aparent, fericitul deznodământ se datorează poțiunii miraculoase; ceea ce contribuie însă la apropierea celor doi tineri este procesul maturizării pe care îl experimentează.

Spectacolul are o pauză și se încheie în jurul orei 20:40

Vârsta recomandată: 5+

Stimați spectatori,

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii şi doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital Covid-19 al Uniunii Europene.

Atenție! Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Excepție fac persoanele cu vârsta sub 12 ani!

Vă mulțumim pentru înțelegere!