22-24 noiembrie Maratonul proiecțiilor Kinedok

22 – 24 noiembrie 2018, ora 19:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61 

Intrarea liberă

Maratonul proiecțiilor Kinedok

Fabrica de Pensule vă invită la maratonul proiecțiilor Kinedok, în cadrul noului program dedicat tinerilor – FabYouth.

Am făcut o selecție specială de filme documentare ce doresc să prezinte informații relevante pentru tineri și să le scoată din zona tabu: Este maturizarea necesară sau obligatorie? Când are loc pubertatea și ce schimbări aduce? Care este momentul în care un tânăr devine adult?

Noi aducem popcornul, voi aduceți-vă entuziasmul și curiozitatea!

Pe lângă aspectul educațional primar, documentarele oferă, cu ajutorul reflecțiilor și informațiilor personale ale protagoniștilor, o experiență emoțională și un tur privat al lumii intime a adolescenților, care este de multe ori respinsă de cei din jur.

Fiecare proiecție este urmată de o discuție în legătură cu subiectul tratat de film în prezența unor invitați speciali.

Scopul acestor evenimente este de a aduce filmul documentar mai aproape de public, sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, încurajând participanții să își exprime liber curiozitatea.

Luna din tine
joi, 22 noiembrie | ora 19:00

rezervări: https://bit.ly/2JZhjxP

regia: Diana Fabiánová | Franța/ Spania/ Slovacia | 2009
durata: 75 Minute

limba vorbită: franceză/ spaniolă/ slovacă/ portugheză/ engleză
subtitrare: română și engleză

Diana nu este singura pentru care ciclul menstrual nu este deloc distractiv. Dureri de cap, greață, depresie – de ce este acceptat pe scară largă faptul că femeile din întreaga lume ar trebui să se simtă atât de groaznic în mod regulat? Și de ce subiectul nu este încă discutat în mod deschis? Cu un acut simț al perspectivei, umorului și autoironiei, Diana merge in căutarea răspunsurilor.

Tren spre maturitate
vineri, 23 noiembrie | ora 19:00

rezervări: https://bit.ly/2zmYrVg

regia: Klára Trencsény | Ungaria | 2015
durata: 79 minute

limba vorbită: maghiară
subtitrare: română și engleză

”Tren spre maturitate” spune povestea ‘trenului copiilor’ construit în 1948 în Ungaria comunistă, a cărui funcționare este de atunci încredințată adolescenților. În trecut, ‘calea ferată a pionierilor’, unde aceștia puteau fi mecanici de locomotivă sau conductori, puteau vinde bilete sau coordona trenuri, era visul fiecarui copil, de la Leipzig până la Vladivostok. Astăzi, această rămășiță a trecutului reprezintă unul dintre foarte puținele contexte care oferă copiilor simțul siguranței de care au nevoie, în timp ce toate instituțiile care ar trebui să facă acest lucru sunt fie absente, fie ineficiente.

Nimic nu va mai fi ca înainte
sâmbătă, 24 noiembrie | ora 19:00

rezervări: https://bit.ly/2ROGxBG

regia: Lukás Kokes, Klára Tasovská | Republica Cehă | 2017
durata: 94 minute

limba vorbită : cehă
subtitrare: română și engleză

Toți patru au 19 ani și învață în aceeași școală dintr-un orășel de graniță din Cehia. Toți patru ar vrea, cumva, să rămână copii, dar viața îi forțează să devină adulți, aruncându-i în necunoscut chiar atunci când ar trebui să-și încheie studiile. Teo se trezește că e tată. După divorțul părinților, Renata e obligată să lucreze într-un bar. Anicka și Nikola pleacă în Grecia la un stagiu de practică hotelieră care se transformă într-o experiență brutală. Toți patru se află într-un moment care le va hotărî viețile pentru totdeauna. Care dintre ei va reuși, cine se va maturiza cu adevărat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.