22-24 septembrie Nuits en Or

22 – 24 septembrie 2018, ora 17:30, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51 

Pret bilet: 13 lei/ calup de scurtmetraje

Nuits en Or – cele mai bune scurtmetraje

O selecție cu cele mai bune scurtmetraje ale ultimului an va fi prezentată in cadrul programului Nuits en Or, inițiat de Académie des César,

Prima seară la Nuits en Or programează, începând cu ora 17:30, respectiv 20:00, două calupuri distincte de scurtmetraje. Printre ele, câștigătorul premiului David di Donatello al Academiei Italiene de Film, Bismillah, povestea unei fetițe emigrante aflată ilegal în Italia, Scris/Nescris al regizorului Adrian Silișteanu, câștigătorul #Gopo2018 dar și al unei nominalizări pentru cel mai bun scurtmetraj european, și The Silent Child, scurtmetrajul inspirat din fapte reale pentru care regizorul Chris Overton a fost răsplătit anul acesta cu premiul Oscar.

Duminică, 23 septembrie, la același cinema Victoria, proiecțiile vor începe la ora 17:30, oferind cinefililor șansa de a vedea în premieră scurtmetraje din zone cinematografice mai puțin explorate de publicul românesc. Producții din Senegal, Islanda, Lituania sunt completate de câștigătorul Premiului Academiei de Film Hellenic 2018, filmul Copa-Loca (r. Christos Massalas), și cel mai bun scurtmentraj elvețian al anului, Facing Mecca de Jan-Eric Mack.

Ultima seară include nu mai puțin de 11 scurtmetraje, programate în două programe, de la ora 17:30, respectiv 20:00. De neratat, Madre (r. Rodrigo Sorogoyen), care în doar 18 minute reușește să stârnească în spectator cele mai mari temeri ale unui părinte, animația câștigătoare a premiului Lola 2017, Pix (r. Sophie Linnenbaum) și Cowboy Dave, un fals Western excelent realizat de Colin O’Toole care i-a și adus acestuia un premiu BAFTA.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul Nuits en Or costă 13 lei pentru un calup de scurtmetraje, exitând și varianta de pachet la 30 de lei pentru trei calupuri distincte. Acestea pot fi achiziționate de pe site-ul www.cinemavictoria.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.