22-25 iunie Opera AI forte

Începe Opera Aperta

22 – 25 iunie 2023, ora 20:30, Piata Unirii Cluj-Napoca

Opera AI forte – a VII-a ediție a festivalului Opera Aperta        Opera AI forte

Cea de-a șaptea ediție a festivalului Opera Aperta promite să spargă granițele clasicului, sub bagheta tehnologiei. În cele patru zile de festival, publicul este invitat să descopere spectacole-vedetă, precum producția Rigoletto a Operei clujene, de data aceasta într-o nouă prezentare prin folosirea inteligenței artificiale, dar și concerte care îmbină jazz-ul și comedia sau instalații spectaculoase în Parcul Ștefan cel Mare.
Opera Aperta se va deschide în 22 iunie, în Piața Unirii, la ora 20:30, cu , un concert în care baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca și bandoneonistul invitat Giancarlo Palena, vor recrea atmosfera intimă și emoționantă a serilor italiene. (intrare liberă)
Vineri, 23 iunie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei Naționale Române, te așteptăm să (re)descoperi povestea excentricei familii Addams care, la începutul anilor ’90, cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă. Musicalul este prezentat de Teatrul Excelsior București.
Evenimentul este oferit de WENS Travel, iar accesul se face pe bază de bilet.
Tot vineri, 23 iunie, de la ora 21:30, te așteptăm în Piața Unirii, la un concert de jazz, susținut de & , un proiect inedit de divertisment de înaltă calitate, unde muzica și elementele de comedie se combină într-un mod organic și creează o atmosferă incitantă pe durata întregului spectacol. Evenimentul îl are ca protagonist principal pe Dima Belinski, pianist, compozitor, aranjor și entertainer, care a concertat cu propriul său show numit „It’s More Than Just A Piano Show!” în peste 100 de țări din lume. (intrare liberă)
Sâmbătă, 24 iunie, de la ora 18:00, Opera Lounge își deschide porțile pentru , o întâlnire cu maestrul David Crescenzi, unde vei afla câteva dintre secretele bine ascunse, până acum, care stau în spatele spectacolelor puse în scenă de Opera Națională Română.
Tot sâmbătă, 24 iunie, dar de la ora 20:30, pe scena din Piața Unirii va urca Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca cu al său spectacol dublu / ̦. Sub semnătura regizorală a lui Emese Szabó, această lucrare a devenit unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Operei Maghiare. Această producție îl va titra pe tenorul invitat László Boldizsár, un obișnuit al Operei de Stat din Bratislava și al Teatrului Național Szeged. (intrare liberă)
Opera Aperta se va încheia duminică, 25 iunie, cu , opera verdiană care face săli pline de fiecare dată. Prezentat de orchestra și soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub conducerea muzicală a maestrului dirijor și director artistic al Operei clujene David Crescenzi, spectacolul va fi pus în scenă de invitați de excepție: tenorul Ovidiu Purcel în rolul Ducele, Simone Piazzola în rolul Rigoletto și soprana Andreea Mădălina Barbu în rolul Gilda.
De data aceasta, spectacolul asigurat de drama bufonului Rigoletto va fi completat AI forte de instalația realizată de Polyhedron, special dezvoltată pentru a traduce mișcările mânilor dirijorului David Crescenzi, cu ajutorul unei inovații absolute în România. (intrare liberă)
*Pe toată durata festivalului, adică între 22 și 25 iunie, publicul va putea ocazia să admire și să experimenteze – , o serie de instalații sculpturale realizate de trei artiști români, Ștefana Hatnean, Liviu Bulea și Tudor Costin, ce vor fi amplasate în parcul Ștefan cel Mare.
Cea de a VII-a ediție a Opera Aperta este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Asociației „Opera 2 You”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.