22–26 august World Peace Game

22 – 26 august 2016, ora 09.00, Școala Elf, str. George Coșbuc, nr. 1

Contribuție financiară: 120 lei/ participant

World Peace Game

World Peace Game reprezintă o experiență unică în viața unui adolescent, în care potențialul copiilor participanți este valorizat la maxim, întrucât ei sunt cei care vor decide soarta pământului nostru, găsind soluții pentru crizele de actualitate cu care se confruntă omenirea.

World Peace Game/ Jocul Păcii Mondiale este un joc complex în care problemele lumii sunt aduse în mâinile copiilor. Jocul este o structură pe patru piloni unde este reprezentată lumea (spațiul terestru, spațiul aerian, spațiul cosmic și cel acvatic). Copiii sunt împărțiți în echipe, care aparțin diferitelor țări, având diferite roluri: prim-miniștri, miniștri ai apărării, membri de cabinet. Alte roluri importante în joc sunt secretarul Națiunilor Unite, președintele Băncii Mondiale, traficanți de arme, zeița naturii și sabotorul.

Filozofia jocului îi transpune pe tineri într-o lume cât se poate de reală și de asemănătoare cu cea în care trăim. Acest joc de simulare îi expune pe tineri la gândire sistematică, rezolvare creativă de probleme, responsabilități de leadership, luare de decizii, negocieri, colaborare, empatie etc.

Jocul a fost creat de John Hunter și jucat din anul 1978. Din 2007 călătorește prin toată lumea și prezintă profesorilor abordarea lui privind educația și potențialul copiilor de a rezolva conflicte pe care adulții se străduiesc să le găsească soluționare. Sandra Horea a participat în aprilie 2016 la Master-class-ul ținut de John Hunter în Austria și este pregătită să-l faciliteze și în Cluj-Napoca.

Sandra Horea este profesor, formator, voluntar cu o vastă experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și adulții. Este specializată pe învățarea experiențială și crează, prin intermediul asociației pe care o coordonează, Actions for Change, spații de învățare unde bucuria și curiozitatea de a învăța fac casă comună.

Cine poate participa?
Adolescenți între 13-16 ani care doresc să aibă o experiență semnificativă, să fie activ implicați în gândirea și aplicarea de soluții pentru a ajunge la pacea mondială și care doresc să-ți pună mintea și sufletul la contribuție.

Limba de comunicare: româna

Tinerii între 13-16 ani se pot înscrie completând acest formular
https://docs.google.com/forms/d/1GVPe1bbhErAGZfX7CEhESuUwB7SCKjuWrdZuy0C57gg/edit

Pentru mai multe informații vă invităm să scrieți un mesaj la: sandra.horea@gmail.com sau să sunați la 0726504487.

Vă așteptăm cu drag să salvăm lumea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.