22 aprilie ARTbecedar – D de la Dans African

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, ora 11:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Taxă de participare: 15 lei

ARTbecedar – D de la Dans African

Atelierul va fi condus de Diana Mocăniţă, care va folosi jocuri şi poveşti pentru a-i învăţa pe copii o coregrafie de dans african.

Copiii se vor familiariza cu acest stil de dans ce se bazează pe comunicarea între mişcări şi tobele africane, care vor cânta live pentru noi. De asemenea, copiii vor afla informaţii interesante despre dezvoltarea socio emoţională prin dans a copiilor din culturile afro, vizionând exemple video şi primind instrucţiuni despre exprimarea emoţională expresivă prin dans. La final vom realiza o reprezentaţie a dansului pentru publicul adult.

Diana Luiza Mocăniţă, pasionată de dans conştient, psihoterapeut cognitiv-comportamental în formare, practică dansurile africane pentru a pune în lumină calităţile umane. A terminat Facultatea de Psihologie la Universitatea Babeş-Bolyai şi este în ultimul semestru de formare prin programul masteral de Psihologie Clinică, Consiliere şi Psihoterapie. A urmat cursuri şi workshop-uri de formare în psihoterapie prin mişcare şi dans, dans african şi percuţie africană. Diana facilitează ateliere de autocunoaştere şi dezvoltare personală prin mişcare, precum şi cursuri de dans african, prin proiectul Cercul Întreg al Asociaţiei Arta Capoeira şi cu sprijinul Fabricii de Pensule. Evenimente la care a participat cu ateliere şi reprezentaţii: Festivalul Zilele Africii la Bucureşti (mai 2016), Zilele Clujului (2015, 2016), Waha Festival (2015, 2016), Atelier pentru dezvoltarea membrilor Asociaţiei Toastmasters Cluj (2016), Jazz in the street (2015), Fân Fest (2015), Trinity Movement Cluj (2016).

Facilitator atelier: Apai Emese

Număr maxim de participanți: 10 copii / atelier
Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, în atelierele artiștilor sau în spațiile de evenimente (locația va fi anunțată participanților în prealabil).

Informații suplimentare: Apai Emese – emeseapai@gmail.com

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

ARTbecedar este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.