22 decembrie 2021–31 martie 2022 Expoziția Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Expoziția Icoanele de pe Valea Sebeșului

22 decembrie 2021 – 31 martie 2022, ora 14:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Expoziția Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la expoziția Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Expoziția  intenționează  să faciliteze accesul vizitatorilor la  icoanele pe sticlă originare din zona Văii Sebeșului,  pictate în localitățile Laz, Lancrăm, Maierii Albei Iulia, aflate în colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei, piese de o rară valoare estetică  și documentară, datorate muncii  unor întregi generații de artiști țărani.  Aceste adevărate comori ale plasticii populare vor fi valorificate  atât prin expunere directă, cât și prin  prin utilizarea tehnicilor inovative din domeniul realității virtuale pentru explorarea completă a picturii, a materialelor și a tehnicilor de execuție. În cadrul proiectului au fost  restaurate și conservate 66 de bunuri de patrimoniu, pe care publicul larg le va putea admira în original, expuse pe simezele  muzeului în sălile special amenajate. În același timp, vizitatorii  se vor putea bucura și de interacțiunea virtuală cu  piesele expoziției, prin aportul tehnologiei digitale.

Evenimentul este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Nuda AS din Bergen (Norvegia), în cadrul proiectului „Tehnici inovative în valorificarea patrimoniului cultural. Icoanele de pe valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-Cultura, apelul „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Expoziția Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei rămane deschisă spre vizitare până in data de 31 martie 2022.

Program de vizitare: miercuri-duminică 10:00 – 18:00, ultima intrare ora 17,

Expoziția va putea fi vizitată cu respectarea regulilor speciale impuse de  starea de alertă cauzată de pandemia Covid-19, perioada, orarul și regulile de vizitare putându-se modifica în funcție de actele normative incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.