22 decembrie Schimb de cărți & cadouri

Sambata, 22 decembrie 2018, ora 17:30, Zorki Photo Cafe, str. Ion Rațiu, nr. 10

Participarea gratuita

Schimb de cărți & cadouri

Când oamenii se adună împreună, se întâmplă lucruri frumoase. Noi, facem schimb de cărți, de obicei. Mai schimbăm și idei, recomandări, experiențe de viață și zâmbete.

În pragul sărbătorilor, la inițiativa prietenilor noștri de la Arielo, ne-am gândit să fim în temă, să ne aducem unii altora un plus de valoare, un strop de ghidușie și spirit ludic.

Simplu zis: pe lângă clasicul schimb de cărți (vedeți mai jos cum funcționează), putem aduce și cadouri mici și simbolice. Cei care vor să intre în joc, își vor împacheta micul cadou și îl vor pune pe măsuța specială, luând un alt cadou la schimb.

Schimb de Cărți Cluj gravitează în jurul ideii de a dezvolta o comunitate activă de oameni pasionați de lectură, de a crea punți de legătură între noi, de a (re)învăța să discutăm, să facem schimb de idei și, bineînțeles, de cărți. Credem că lucrurile valoroase trebuie împărtășite cu ceilalți. Iar Asociația Arielo își propune tocmai acest lucru: să unească oamenii și comunități, fiind axată pe return on society și responsabilitate socială, pe campanii de conştientizare, ori de sustenabilitate, pe dezvoltare durabilă, pe crearea de valoare pentru și în sânul comunității.

Cam despre asta ar fi vorba, iar evenimentul de sâmbătă va fi un prilej bun să stăm de vorbă, într-o atmosferă relaxată, despre ce ne interesează pe noi: cărți, oameni, comunități.

Dacă doriți să susțineți activitățile #AIVIcluj & #Arielo, donațiile simbolice sunt încurajate (5-10 lei), veți vedea o cutiuță specială la fața locului.

Cum functionează schimbul de cărti?

#schimbdecărțicluj se desfășoară foarte simplu:
» aduci o carte pe care ești dispus să o împrumuți altcuiva
» iei la schimb (împrumut) o altă carte sau mai multe cărți din rândul celor disponibile pe masă, la eveniment.
» faci schimb de date de contact cu persoanele de la care ai luat cărți sau cărora le-ai oferit cărți.

#cărțidonate – variantă
» poți aduce la eveniment și cărți cu rol de donație. Acestea fie vor putea fi luate acasă permanent de membrii comunității Schimb de Cărți Cluj, fie vor fi utilizate ulterior în cadrul altor proiecte pe care le dezvoltăm (activități de promovare a lecturii în rândul grupurilor defavorizate)
» poți lua acasă permanent, la rândul tău, cărți care au eticheta de #donație

Noi punem la dispoziție logistica, etichetele și formularele necesare pentru buna desfășurare, iar pe voi vă așteptăm să veniți relaxați, cu o carte la braț. Totuși, măsura în care aduceți cărți la eveniment nu vă condiționează participarea. Toată lumea e binevenită.

Schimb de Cărți Cluj se desfășoară sub egida AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, fiind o inițiativă bookblog.ro. În Cluj, evenimentul se desfășoară în mod regulat, lunar.

Vă așteptăm cu drag și chef de vorbă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.