22 februarie Antisocial

Luni, 22 februarie 2016, ora 18:00 si ora 20:00, Sala de Spectacole Radio Cluj, str. Donath, nr. 160

Pret bilet: 20 lei

Spectacolul Antisocial – inspirat dintr-un caz real

Antisocial revine la Cluj, la un an de la izbuncirea incidentului de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”.

Criza sistemului educațional și conflictul dintre generații au luat amploare în mediul online și, odată cu spectacolul Antisocial, au câștigat un nou spațiu de dezbatere: sala de teatru. Antisocial este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, în primăvara anului 2015. Spectacolul semnat de Bogdan Georgescu redă din triplă perspectivă – elevi, părinți, profesori – debusolarea și tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani.


Subiectul piesei Antisocial vă este, probabil, familiar. Într-un liceu din România anului 2015, elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Ajutați de câțiva elevi, profesorii află, se infiltrează și îi demască. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale. Pentru a duce mai departe întrebările ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere liberă cu publicul.

Vă invităm să ne fiți alături la una dintre reprezentațiile spectacolului Antisocial, pentru a discuta față în față, alături de nume importante din domeniul educației și culturii, despre aceste subiecte prea mult evitate. Fără încrâncenare, fără furie, fără vorbe mari.

Antisocial este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Actorii din distribuție, masteranzi ai Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, sunt: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș și Maria Tomoiagă. Managerul proiectului este Luminița Puiuleț, iar echipa este completată de asistentul de regie Vlad Bacalu și de consultantul artistic Claudia Domnicar. Dezbaterile de după spectacol vor fi moderate de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu.

Pentru rezervări la spectacol trimiteţi un mail la adresa: teatru@sibfest.ro sau un SMS cu numele dv., nr. de locuri şi ora reprezentaţiei la 0722.30.50.90.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.