22 februarie Modus vivendi

Modus vivendi

Marţi, 22 februarie 2022, ora 18:00, online 

Modus vivendi – lansare de carte

vă invităm să urmăriți lansarea antologiei „Modus vivendi” de Gelu Vlașin (Colecția Școala Ardeleană de Poezie). În final, poeme în lectura autorului.

Cartea conține texte introductive semnate de Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și Ioana Tătărușanu, iar coperta este ilustrată de un desen al artistului Miron Duca.

Prezintă: Al. Cistelecan, Bogdan Crețu, Ion Mureșan.
Moderator: Remus Octavian Câmpean.

Organizatori: Editura Școala Ardeleană, Asociația Școala Ardeleană de Editare și Promovare a Cărții și Cenaclul UBB, coordonat de Ion Mureșan.

„Pare că Vlașin lucrează pe scenarii elaborate, pe care se străduiește să le destrame (de fapt, doar să le ascundă). Mecanismul acesta de relevare prin irelevanță devine un principiu de metamorfoză în baza căruia Vlașin își organizează singur rupturi de viziune și de scriitură, de parcă ar fugi și de sine și de orice etichetă. Zumzetul blancurilor dintr‑un volum e anulat de strangularea discursului în următorul și pînă la urmă din deprimismul (al cărui manifest l‑a redactat) inițial, alimentat cu destul mizerabilism, se va alege un lirism de elevație (în ultimele cicluri). Ce era ascuns, ce era destrămat, se afirmă în cele din urmă deschis. Și la Vlașin refulatul se întoarce victorios.” (Al. Cistelecan)

 „Minimalism, dar nu consecvent, biografism, dar mereu blurat, totul într-o retorică voit monocordă, afazică, blazată, dar de fapt lipsită de răsuflare, ca în urma unei spaime. Nu e un defect al poeziei, este un efect asumat, construit. Dovadă că poetul rămâne consecvent, imprimă și în celelalte cărți aceeași aritmie versurilor. […] El este, prin programul său poetic, prin volumele sale consecvente, așezate în silogism, unul dintre autorii importanți ai anilor 2000. Numele lui nu poate lipsi dintr‑o panoramare serioasă a ultimelor decenii literare.” (Bogdan Crețu)

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Editurii Școala Ardeleană  www.facebook.com/scoalaardeleanacluj.ro și a Cenaclului UBB www.facebook.com/CenaclulUBB

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.