22 februarie Retrospectiva TIFF – Sarea pământului

Luni, 22 februarie 2016, ora 17:30, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51

Pret bilet: 10 lei

Retrospectiva TIFF – Sarea pământului (Le sel de la terre)

Se pot vedea sau revedea, zilnic, cele mai emblematice filme din 2015, recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Majoritatea filmelor alese pentru această retrospectivă a figurat în programul TIFF din 2015, producțiile putând fi, de asemenea, vizionate pe parcursul anului trecut, la Cinema Victoria.

“Suntem convinși că mai sunt mulți spectatori clujeni care nu au avut încă ocazia să vadă unele dintre filmele selectate sau care doresc să le revadă, așa că, realizând această retrospectivă dorim să creăm o bună ocazie pentru ei să vină la proiecții și să aprecieze filmele”, a declarat Gabriela Bodea, Directoarea Asociației Victoria Film.

Producţie: Franţa, Italia, Brazilia,2014

Gen:biografic,documentar (110 min.)

Regia: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

Cu : Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

Odă pentru frumuseţea planetei .

Forțat să fugă dn cauza dictaturii ,din Brazilia, țara sa, în anii 1960, exilat în Franța, dar călătorind în întreaga lume, Sebastião Salgado a devenit în 1970 unul dintre cei mai faimosi fotografi ai epocii sale.El pleacă în descoperirea unor teritorii virgine ,a faunei şi florei sălbatice, a unor peisaje grandioase.

Viața și opera sa sunt văzute prin ochii fiului său Juliano și regizorul Wim Wenders, el însuși fotograf, care l-au însoțit în ultimele sale călătorii.

Prețul biletelor este de 10 lei, preț normal și 8 lei, preț redus pentru elevi, studenți și seniori. Biletele se pot achiziționa de la casieria Cinema Victoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.