Miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 18:00, Librăria Humanitas, str. Universitatii, nr. 4

Ministerul fericirii supreme – lansare de carte

Editura Humanitas Fiction vă invită la lansarea romanului „Ministerul fericirii supreme“ de Arundhati Roy, bestseller Bookfest 2019, apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, un mozaic al Indiei contemporane, o amplă simfonie literară închinată celor care, răniți de lumea dezumanizată, sunt salvați de iubire și speranță.
Vor vorbi despre roman Mihaela Gligor, director Cluj Center for Indian Studies – UBB Cluj–Napoca și scriitoarea Hanna Bota.

La douăzeci de ani de la cartea ei de debut, „Dumnezeul lucrurilor mărunte“, care a câștigat Booker Prize în 1997, scriitoarea indiană a revenit la literatură cu mult așteptatul roman „Ministerul fericirii supreme“.

Cartea ne poartă într-o călătorie care se întinde pe mai mulți ani, ieșind din mahalalele înghesuite ale vechiului Delhi, trecând prin noua metropolă înfloritoare și ajungând în Valea Cașmir și pădurile din India Centrală, unde războiul e pace, iar pacea e război și unde, din când în când, se declară „normalitatea“.