22 iulie Expozitie personala de pictura Tudor Seulean

Vineri, 22 iulie 2016, ora 14.00, Atelierul de Icoane al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, P-ta Stefan cel Mare, nr. 5

Sunteti invitati la vernisajul expozitiei personale de pictura a d-lui Tudor Seulean, membru A.A.P. Cluj.

Tudor Seulean, n. 21 septembrie 1967, este la prima expozitie personala de pictura.

A participat in calitate de membru A.A.P. Cluj la expozitii de grup si colective ale asociatiei :

-mai 2015, la “Ferma de Zane”,expozitia “Visual Art”;

-iunie 2015, la Libraria “Diverta-Hubertus” , expozitia ” Momente de meditatie”;

-iulie 2015, la Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” Cluj-Napoca, expozitia aniversara “A.A.P. Cluj la 40 de ani, 1975-2015”.

A publicat albumul foto-istoric “Transylvania : The Saxon Legacy” (“Mostenirea saseasca din Transilvania”) in anul 2010.

tudor_seulean

“Sursele mele de inspirație sunt, cu predilecție, scene și peisaje locale sau regionale (rurale, de la marginea unor sate din împrejurimile Clujului, sau natura Munților Apuseni), în care, de cele mai multe ori, se regăsesc elemente ce îndeplinesc rolul de axis mundi și care fac deci legătura între teluric si celest. Astfel, copacul sau muntele se poate constitui pentru mine, cât și pentru alții, într-un centru al pământului, într-o axă cosmică, într-un portal prin care omul istoric, profan, care trăiește într-un timp liniar, se poate întoarce la sacralitate, într-un timp mitic, primordial, pentru a redeveni acel homo religiosus, acea ființă completă care a fost in illo tempore. Aceeași legătură cu sacrul poate fi sugerată și de flori, de păsări, sau de o coloană de acum 2000 de ani. În orașul “profan”, vița de vie de pe un zid sau crucea din fața unei biserici poate realiza acea hierofanie, acea manifestare a sacrului în profan.

Orice om are în el, poate sub mai multe straturi profane, sacralitatea; și omul devine astfel și pentru mine sursă de inspirație.

Ca Pictor, sunt un observator al axei sacru – profan. Ca pictor, sunt profan.

Ca artist, pictând, sunt un trăitor, mă simt mai viu, sunt “dincoace de sacru și dincolo de profan” (așa cum spunea tatăl meu în cartea sa cu același titlu).” (Tudor Șeulean)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.