22 mai Noaptea Privighetorilor

Marti, 22 mai 2018, ora 18:00, Gradina Botanica Alexandru Borza, str. Republicii, nr. 42

Pret – biletul de intrare la Gradina Botanica: 10 lei

Noaptea Privighetorilor – cel mai relaxat duel om-pasăre

Societatea Ornitologică Română moderează duelul muzical dintre păsări și oameni, la a șasea ediție a evenimentului „Noaptea Privighetorilor”.

„Rețeta de la Noaptea Privighetorilor este simplă – vrem să reîmprietenim oamenii cu păsările din orașe. Cea mai simplă metodă: ieșim într-o zonă unde avem păsări cântătoare, le ascultăm și încercăm să îi învățăm pe participanți cât mai multe despre ele. După ce terminăm tururile ornitologice, vedem ce replică au dat compozitorii de muzică clasică, cei care au înțeles să preia trilurile de păsări în operele lor.

Cred că nu mai e nevoie de nicio explicație atunci când alăturăm ciocârlia de numele lui George Enescu, dar și Vivaldi are triluri de pasăre în celebra sa Primăvară. Bach, Beethoven, Mozart, Ceaikovski, Grieg și mulți alții s-au inspirat de la păsări. În 2018, spre deosebire de anii trecuți, organizăm aceste concerte în patru locații, lucru care nu ar fi fost posibil fără sprijinul financiar primit din partea Lidl România”, a declarat Dora Domșa, managerul proiectului Noaptea Privighetorilor.

După ce vizitatorii își achită biletul de intrare, sunt preluați de ghizi ornitologi, fac un tur al grădinii, apoi se îndreaptă către Grădina Romana, unde, începând cu ora 19.00, va avea loc concertul.

Vor concerta Aurelian Băcan, Delia Băcneanu, Dioszegi Benjamin, Teodora Buia, Fodor Lilla, Alexandru Murariu, Diana Stir, Sonia Vulturar. Anul acesta vom asculta compoziții de Beethoven, Mozart, Murariu, Schumann.

Expoziția foto de anul acesta, ”Natura din umbra orașului”, este dedicată viitorului, sperăm noi, Parc Est. Dorim să arătăm publicului frumusețea naturală și potențialul unui asemenea loc și de ce este important ca acel spațiu să rămână public și cât mai puțin antropizat.

Taxa de intrare pentru adulti: 10 lei
Taxa de intrare pentru copii (peste 5 ani), elevi, studenti de la alte universitati, pensionari si seniori: 5 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.