22 martie Open Source Trio

Miercuri, 22 martie 2017, ora 20:00, Casa TIFF, str. Universității, nr. 6

Pret bilet: 15 lei

Concert Open Source Trio

Începând cu anul 2010, Open Source Trio a fost în turneu prin toată Europa. S-ar putea spune despre ei că modernizează felul standard în care un trio de jazz este conceput. După cum sugerează și numele, compozițiile formației combină numeroase stiluri muzicale precum jazz, muzică clasică, electronica – toate presărate cu un pic de muzică folclorică bulgară.

În prima parte a anului 2014, Open Source Trio a lansat albumul lor de debut, „Mirage”, care a fost primit cu multă căldură și recenzii bune de către critici și fani. Au fost invitați la emisiuni radio și TV din Europa, muzica lor devenind totodată muzică de fundal pentru documentarul „Moves and Shakers of Contemporary Art”. În 2015, formația a concertat la numeroase festivaluri din întreaga Europa, au cântat alături de „Pleven Philharmonic Orchestra” și au fost selecționați pentru „European Jazz Contest” din Rotterdam.

Cel de-al doilea album se numește „Altitude”. În multe privințe, titlul albumului reflectă experiențele comune pe care membrii formației le-au împărtășit în cadrul turneelor din ultimi ani. Toboșarul Juri Schewe explică: „Numele de Altitude vine de la înălțimile munților pe care i-am cățărat și cutreriat atât de des împreună. Am reușit să atingem aceste înălțimi și în timpul concertelor noastre, în cele mai intense momente pe scenă. Pe de-o parte te simți liber, nesigur și entuziasmat – ca și cum totul ar fi posibil, iar pe de altă parte simți că ești că timpul stă în loc și totul are sens în acel moment.”

Membrii formației se cunosc încă din anul 2010, în timp ce pianistul Momchil Atansoff, toboșarul Juri Schewe și basistul Ray Janga erau studenți la Conservatorul din Rotterdam. Începând cu anul 2016, Nikos Kalavrytinos este bassistul trupei. Cei trei sunt muzicieni virtuoși care fac parte dintr-o generație nouă de jazz pentru care experimentarea cu noi tehnici și sunete este foarte firească, naturală. Muzica celor de la Open Source Trio a fost interpretată ca fiind emoționantă, provocativă și complexă, totodată reușind să creeze ecouri sentimentale în sufletele celor care îi ascultă.

22 martie Open Source Trio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top