22 noiembrie-31 decembrie Târgul de Crăciun

Târg de Crăciun 2019 - Inca o luna de asteptare

22 noiembrie – 31 decembrie 2019, ora 12:00, Piata Unirii, Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun – Familionul, familionul, hai la joc!

De sărbători, mai ales de Crăciun, gândurile noastre merg spre familie, spre cei dragi, de aproape sau de mai departe. Cu mic, cu mare, bunici, părinți, copii, căței și pisici, cu toții așteaptă să primească daruri, să guste din bunătățile tradiționale și… bineînțeles, să se distreze. De ce să nu afirmăm că ceea ce noi numim “Sărbători de iarnă” sunt și un prilej de joc și joacă, nu doar de jucării?

Ediția 2019 a Târgului de Crăciun va fi ediția acțiunilor, a familionului descoperindu-se pe sine sub semnul jocului, al jucatului, element esențial care ne aduce și ne ține împreună.

Treasure Hunt

Temerari mici și mari, atențiune, atențiune! Sunteți cu toții convocați la Jo’Cool de Crăciun! Anul acesta, împreună cu Moșu’ și ale sale ajutoare inventive, v-am pregătit o misiune specială și vă invităm să descoperiți misterele Târgului. Jucându-vă, desigur. Acceptați provocarea noastră?

Nu dăm încă startul, dar vă lăsăm câteva indicii legate de ce am pregătit pentru voi.

Indiciul nr. 1: Punctul de unde veți ridica foaia de misiune este Căsuța Chițibușuri. Unde e Căsuța Chițibușuri? Se pare că va trebui să fiți prezenți în Târg încă din prima zi, pentru a fi cei dintâi care o localizează.

Indiciul nr. 2: Toate, dar absolut toate ghicitorile de pe fișă vor trebui rezolvate. Unde găsiți răspunsurile? Păi, la Târgul de Crăciun, în Piața Unirii. Veniți?

Indiciul nr. 3: Provocările trebuie îndeplinite, la rândul lor. Să nu vă gândiți că nu vă vedem, avem elfi care stau cu ochii larg deschiși și cu urechile ciulite peste tot!

Noi abia așteptăm să spunem ”start joc!” Voi puteți să vă antrenați până atunci. Cum? Prin joacă de-a detectivii, cum altfel?

Concursul se desfășoară în perioada 22 noiembrie – 22 decembrie.

Regulamentul de joc îl găsiți pe pagina noastră de Facebook, la secțiunea Notes/Note, în format electronic: http://bit.ly/regulamentJdC

Tramvaiul Moșului

Ho ho ho, hop în Tramvai!
Că de rămâi în urmă e vai-vai-vai.

De 3 ani avem un tramvai doar al nostru pe toată durata târgului – unul împopoțonat și ferchezuit ca un pom de Crăciun. Și mai e și harnic! Circulă pe linia 101, pe traseul Bucium–Gară, în fiecare zi din 22 noiembrie până în 30 decembrie. Puteți să dați o tură oricând între orele 16:00 și 19:00.

Și asta nu e tot. Din 5 decembrie și până înainte de Crăciun, Moșul însuși se plimbă cu tramvaiul nostru. Atât l-a bătut Rudolf la cap că în Cluj e fain, la târg e distractiv și zarvă mare, copiii sunt cei mai cuminți și colindă frumos, încât a zis că gata, vine în Cluj până la Crăciun!

Bine bine, nu stă chiar toata ziua, ci doar după-amiază, de la 16.00 la 19.00, că are treabă și pe la Căsuță și ar mai juca și el un joc să se relaxeze, dacă tot sunt atâtea în târg anul acesta. Cât se plimbă cu tramvaiul ascultă dorințe și împarte dulciuri la colegii de drum, deci fugiți de prindeți tramvaiul lui Moș Crăciun!

PS: Nu vă înghesuiți – Moșul are timp, povești și dulciuri pentru toți!

Căsuța Moșului

Ca în fiecare an, Rudolf cel implicat în toate a pregătit o căsuță specială unde să poposească Moșul după ce termină turele zilnice cu tramvaiul. Și ca sa mai facă nițcai profit, și-a găsit și niște elfi chiriași care fac tot felul de jocuri și activități în căsuță. Pentru tot familionul, desigur.

Jucăm v-ați ascunselea cu condica Moșului, ne cunoaștem mai bine și ne împrietenim, învățăm să facem decorațiuni de Crăciun, participăm la ateliere creative și gata! Nu ne mai trageți de limbă că i se înroșește lui Rudolf nasul ceva de mama-focului când vede că divulgăm tot.

Programul weekendului inaugural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.