22 noiembrie Proiectia documentarului Piata Matache, Berzei-Buzesti

Marti, 22 noiembrie 2016, ora 18:00, Fabrica de Pensule, str. Henri Barbusse, nr. 59-61

Proiectia documentarului Piata Matache, Berzei-Buzesti

Va invitam sa discutam din nou despre amenintarile la care este supus tesutul patrimonial al orasului. Despre valoarea sa istorica si despre importanta pastrarii si revitalizarii acestuia in loc de eliminarea si inlocuirea sa. Despre pierderi ireparabile. Si nu in ultimul rand, despre atitudine civica si despre cetatenii aparatori ai orasului. Clujul a trecut cu succes printr-un moment dificil, Bucurestiul, cu tot efortul urias depus de cetateni, a pierdut un cartier.

După patru ani de documentare a modificărilor dramatice prin care a trecut zona Matache, regizorul-fotograf Dragoș Lumpan a finalizat filmul care spune această poveste. Documentarul, construit din10 ore de material video brut, peste 200.000 de fotografii pentru timelapse-uri și peste 12.000 de fotografii, conține și interviuri cu arhitecți, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile și locuitori din zonă, dar și imagini de arhivă.

Vă invităm la prima proiecție publică a filmului documentar în Cluj, proiectie urmată de o discuție despre soarta orasului, despre valoarea patrimoniala a tesutului istoric, despre datoria cetatenilor de a reactiona si de a-l apara activ.
Proiectia va avea loc in sala RAP a Fabricii de Pensule, incepand cu ora 18.00 si dureaza 85 de minute.

Mai multe informații despre proiect, aici: http://propatrimonio.org/cartier-matache-film/

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și Filiala București a OAR.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

xmanyclips