22 octombrie Expoziția Dacii și români

Marti, 22 octombrie 2019, ora 11:00, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2

Intrarea liberă

Expoziția Dacii și români

“Dacii și românii” este un proiect în desfășurare, început în 2017, și care va fi finalizat în 2019 printr-o carte și un film documentar.

Proiectul urmărește modul în care mitul fondator al poporului român capătă diferite interpretări și sensuri. Pasionați de istorie, reenactori, mistici, căutători de comori, yoghini, amatori de teorii conspirationiste, turiști – cu toții au viziuni proprii despre trecutul nostru.

Cum reprezentăm astăzi ceea ce niciodată nu am văzut? Cum ne poate influența un trecut pe care nu îl cunoaștem? Putem fi definiți de acțiunile urmașilor noștri de acum 2000 de ani? Probabil ca nu vor fi găsite multe răspunsuri, dar acest demers pune la comun diversitatea reinterpretărilor mitului dacic și modurile în care acesta este exploatat.

Petrut Calinescu
Este co-fondatorul Centrului de Fotografie Documentară (cdfd.ro) și fotograf independent, reprezentat de agenţia Panos Pictures. A studiat jurnalism şi a lucrat o bună perioadă ca fotojurnalist. Pentru el fotografia este biletul de intrare în lumile care îi stârnesc curiozitatea. Printre proiectele cele mai recente se numără “The Black Sea”, “Mândrie și Beton”, “Periferia B”, “Dacii și Românii”.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Eveniment realizat cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

Expozitia ramane deschisa spre vizitare pana in data de 27 octombrie 2019.

Program de vizitare:  marți – duminică: 11:00-18:00, luni: închis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.