23 – 24 octombrie 2021, ora 10:30, Cinema Arta, str. Universității, nr. 3

*Acces gratuit

Atelier de educație socio-emoțională pentru copii – Cu emoțiile la cinema

Să ne acceptăm și să ne înțelegem propriile emoții de mici copii ne ajută să creștem armonios. Să învățăm că cei din jurul nostru pot simți lucruri diferite și se pot raporta diferit la aceeași situație ne ajută să îmbrățișăm diversitatea. În felul acesta, creștem o comunitate solidă și sănătoasă.

Filmul ne permite să vedem noi perspective, înțelegându-ne mai bine pe noi înșine, dar și pe cei de lângă noi.

În cadrul atelierului de dezvoltare socio-emoțională “Cu emoțiile la cinema”, urmărim crearea unui context sigur pentru a ne explora propriul univers interior, a crește în acceptarea diversității și a cultiva ingredientele interacțiunilor sociale sănătoase.

Atelierele se desfășoară în limba română și constă în vizionarea unui film subtitrat, însoțit de un atelier interactiv pentru copii cu vârste cuprinse între 9-12 ani.
Sâmbătă, 23 octombrie 10:30 – 12:45
Aniki Bobo, o poveste delicată despre prietenie și responsabilitate.
Porto. Un grup de copii se joacă pe străzile vechi. Eduardinho, șeful, se impune datorită priceperii sale nautice. Carlitos îi dispută favorurile frumoasei Teresinha. Într-o seară, grupul urcă pe deal pentru a lansa un zmeu. Un tren trece pe calea ferată de mai jos. Toți se agită să-l vadă, dar Eduardinho cade. Carlitos este acuzat că l-a împins…
Duminică, 24 octombrie 10:30 – 12:45
Cu o poveste despre identitate și devenire, animația  Manou – aventuri în zbor, oferă câteva direcții interesante despre ce înseamnă familia, comunitatea, apartenența la un grup social și problemele pe care migrația sau ideea de diferență le aduc.
Despre facilitatori:
Gabriela Pop este psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Urmează un program doctoral la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul căruia studiază reglarea emoțională a furiei.
Samuel Bud este doctorand în cadrul Școlii Doctorale Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific a Universității Babeș-Bolyai. În practica sa, abordează problema din mai multe puncte de vedere, atât cognitive, comportamentale, emoționale, cât și fiziologice.
Alexandra Marțian, pasionată de psihologia clinică, urmează programul masteral Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
Mihaela Drîmbărean, pasionată de psihologia dezvoltării și psihologia clinică, urmează programul masteral Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
*Accesul este gratuit, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile.
Formularul de înscriere îl găsiți aici: https://forms.gle/W5LrKgQuEMTcksHb6
Înscrierile se realizează până vineri, 22 octombrie, ora 17:00.
Vă așteptăm cu drag!