23-30 iulie Expoziția Mirrors of Brâncuși

Expoziția Mirrors of Brâncuși

23 – 30 iulie 2021, ora 09:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziția Mirrors of Brâncuși

Muzeul de Artă din Cluj Napoca, gazduieste, în cadrul TIFF, expoziția multimedia Mirrors of Brâncuși, un proiect care urmărește să surprindă esența sculptorului român printr-o serie de instalații și de experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși. Proiectul este organizat de Fundația Art Production, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Christian Westblink, cu sprijinul JTI, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul de Artă din Cluj Napoca.
Mirrors of Brâncuși dorește să lase oamenilor o amprentă mai puternică și mai concretă asupra a cine a fost Brâncuși, dar și o raportare la alte concepte și definiții, mai apropiate de esența omului și artistului Brâncuși.
Proiectul urmărește conceptele de bază ale creației lui Brâncuși și le transpune în noi tehnologii pentru ca tu să ai ocazia să experimentezi cu ideile care au servit drept inspirație pentru sculptor, dar și să privești în opera lui ca într-o oglindă personală.
Prezentare expoziției la Muzeul de Artă din Cluj Napoca într-un cadru preferat pentru expozițiile prezentate atât la Transylvania International Film Festival cât și pe scena artistică locală arată valoarea recunoscută a demersului nostru artistic.
Verticalitate, complexitate ascunsă în linii simple, emoție și reîntoarcere către sine – asta veți descoperi în cadrul expoziției Mirrors of Brâncuși.
Curator: Silvana Dulama-Popa, scenograf: Diana Miroșu, lighting Designer: Alin Popa, muzica: Zoli Toth, video: Dilmana Yordanova și Ovidiu Eftimie, foto: Iulian Dinu.
Program de vizitare: miercuri – duminică: 10.00 – 17.00
Expoziția Mirrors of Brâncuși ramane deschisa spre vizitare pana in data de 30 iulie 2021.
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-Cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.