Vineri, 23 aprilie 2021, ora 19:00, online

Acces gratuit

La voce mia. Partea II – spectacol transmis online

Hector Lopez – tenor
Lelia Serafinceanu – la pian

Realizat printr-o juxtapunere inedită și rar întâlnită în programele concertistice contemporane, acest recital ne oferă o reflexie nouă asupra creației lui Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo și Gaetano Donizetti.

Uneltirile, trădările șirete și năzuințele războinice regăsite în operele verdiene „Attila”, „I due Foscari” și „Il corsaro” ne poartă spre Aquileia – cea tocmai cucerită de fiorosul rege al hunilor; sosim apoi în Palatul Dogilor din Veneția – unde devenim martorii unui exil ducal, dar și în aventura unor pirați pe Marea Egee. La fel de dramatică și totodată cuceritoare este opera lui Gaetano Donizetti, care ne propune o călătorie în Flandra alături de „Il duca d’Alba”.

Nu încheiem recitalul fără a vă dezvălui o „La Bohème” cunoscută de puțini: sub semnătura compozitorului Ruggero Leoncavallo. Acesta a scris lucrarea simultan cu mult mai faimoasa capodoperă pucciniană, fiind la rândul său inspirată de romanul lui H. Murger „Scènes de la vie de bohème” și emanând o emoție deosebită.

Cu siguranță v-am captat curiozitatea! Nu rămâne decât să le fiți alături tenorului Hector Lopez, și artistei Lelia Serafinceanu – la pian, pentru acest recital de colecție!

Întâlnirile noastre săptămânale, fie și virtuale, sunt cel mai frumos simbol al legăturii speciale dintre artiști și dumneavoastră, spectatorii noștri. Vă suntem recunoscători pentru dedicarea cu care ne-ați rămas alături în aceste timpuri dificile pentru întreaga lume și sensibile pentru cultură. Vom continua să vă împărtășim toate spectacolele noastre online cu aceeași bucurie, în regim gratuit.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să acorde un sprijin suplimentar Operei, o pot face cu ocazia fiecărei transmisii, prin achiziționarea unui bilet onorific

Vă invităm să descoperiți detaliile și categoriile acestuia pe: https://bit.ly/30wMY2z – site ce permite și achiziția directă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag pe scena virtuală! La voce mia. Partea II