23 decembrie Târgul de iarnă Tradiții Clujene

Sambata, 23 decembrie 2017, ora 10:00, Piața Avram Iancu, Cluj-Napoca

Târgul de iarnă Tradiții Clujene

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, Primăria Cluj-Napoca și Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, organizează Târgul de iarnă Tradiții Clujene.

Evenimentul se va desfășura în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, între orele 10:00-20:00. În cadrul târgului, clujenii dar și cei care vizitează în această perioadă orașul, își pot procura produse tradiționale pentru masa de sărbători. De asemenea, se găsesc: brânzeturi, zacuscă şi murături, vin şi pălincă, turtă dulce şi prăjituri de casă, dulceţuri, siropuri şi miere de albine. La târg, meşterii îi aşteaptă pe cei doritori și cu icoane pe sticlă, costume populare, obiecte din lemn și ceramică, podoabe din mărgele și multe altele.

În fiecare zi, în cadrul Târgului de iarnă Tradiții Clujene, grupuri vocale și ansambluri folclorice din județ vor oferi concerte de colinde.

Evenimentul urmăreşte, în principal, să le ofere le consumatorilor produse naturale, de calitate, iar producătorilor şi meșterilor populari clujeni sprijin în comercializarea produselor realizate artizanal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.