23 februarie Parfumul Dragostei

Parfumul Dragostei

Joi, 23 februarie 2023, ora 16.00, Iulius Mall, str. Alexandru Vaida Voevod, nr. 53 B

Participarea gratuită        Parfumul Dragostei

Parfumul Dragostei – atelier

În completarea expozițieiAfrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a conceput și o serie de ateliere de istoria parfumurilor și de realizare parfumuri, așa cum erau realizate altădată, din uleiuri esențiale obținute din condimente precum scorţişoară, cuişoare, nucşoară, cardamom, boabe de cacao, boabe de piper lung, boabe piper mix, anason stelat, condimente de vin fiert, coajă de portocală, trandafiri uscați.

Mirosul joacă un rol important în seducție, iar farmaciștii realizau și parfumuri. În cadrul atelierul se va explica modalitatea de realizare a parfumurilor (pe bază de ulei vs. alcool), iar participanții vor experimenta propriile parfumuri cu ajutorul uleiurilor esențiale și a diverselor alte ingrediente.

Fiecare participant va putea pleca acasă cu propria sticluță de parfum.

Atelierele se vor desfășura în prezența specialistului MNIT, Ana-Maria Gruia.

La Iulius Mall, pe pasarelă, in data de 23 februarie, de la orele 16.00, 17.00 și 18.00.

Participarea este gratuită, dar doar pe bază de programare. Programările se pot face la Centrul Info din incinta Iulius Mall, până la data de 21 februarie. Locurile sunt limitate, fiecare atelier desfășurându-se cu maxim 15 participanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.