23 iunie Expoziția De dimineața până seara, Cluj Napoca

Expoziția De dimineața până seara

Vineri, 23 iunie 2023, ora 20:00, Centrul de Creație Maidan, b-dul Eroilor, nr. 16

Expoziția De dimineața până seara, Cluj Napoca

Fotografi: Alex Nicodim, Alexandra Tomescu, Andrei Furnea, Ștefan Socaciu, Radu Sălcudean, Șerban Mestecăneanu și Mihai Poiană.

„De dimineața până seara, Cluj-Napoca” este o expoziție de fotografie de stradă produsă de Pink Cat Studios, care aduce împreună energiile creative ale celor 7 fotografi invitați – 3 din Cluj, 3 din București și 1 din Brașov. Alex Nicodim, Alexandra Tomescu, Mihai Poiană, Șerban Mestecăneanu, Andrei Furnea, Ștefan Socaciu și Radu Salcudean au acceptat provocarea de a imortaliza orașul pe durata unei zile întregi, începute dis-de-dimineață, mergând pe 7 trasee diferite dinspre marginea orașului spre Piața Unirii.

Cele 200 de fotografii prezentate la expoziția de la Maidan transmit discret intenția de a construi o veritabilă capsulă a timpului, care merită văzută acum și asupra căreia merită revenit peste 5, 10 ani și mai târziu. De multe ori ne este greu să alegem ce are prezentul mai specific, ce se va păstra în memoria colectivă a generațiilor viitoare despre viața noastră de acum. Cei șapte fotografi și-au asumat implicit sarcina de a observa și de a consemna specificul vieții clujene din 2023, într-o zi obișnuită, dar unică în felul ei, pentru că nu se va mai repeta niciodată.

Cum este pentru tine orașul în care trăiești? S-a aglomerat peste măsură? Mai este molcom și calm, așa cum poate l-ai simțit în copilărie? Sau, dacă ești vinitură aici, te-a primit așa cum sperai ori se uită suspicios la tine? Ți-ai ales străzile preferate? Ți-ai ales mijlocul de deplasare favorit? Cum te împaci cu festivalurile? Câte opțiuni îți oferă orașul să-ți petreci timpul în moduri care te îmbogățesc și te fac să te simți BINE? Chiar, te simți bine la Cluj, în acest moment al vieții tale?

Vino să vezi expoziția de fotografie De dimineața până seara, Cluj-Napoca! Poate unele din întrebările astea își vor găsi, dacă nu răspunsul final, măcar un indiciu pentru direcția în care trebuie căutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.