23 mai-10 iunie Copiii explorează spatiul

23 mai – 10 iunie 2018, ora 12:00, VIVO!, str. Avram Iancu, nr. 492-500, com. Florești, jud. Cluj

Intrarea liberă

Copiii explorează spatiul

Între orele 12.00-20.00, îi așteptăm pe cei mici să descopere cosmosul într-o expoziție interactivă ce îi va purta prin sistemul solar și fascinanta lume a cosmonauților.

Este o călătorie în lumea descoperirii spațiului, sub forma unei expoziții interactive, unde copiii pot vedea și chiar experimenta unele dintre senzațiile astronauților.

Program eveniment:

• Zilnic, între orele 12:00-20:00 în zona de Food-Court.
• Intrarea tuturor este liberă, dar este condiționată de o programare în prealabil, în limita locurilor disponibilie.

Îl puteți programa pe cel mic chiar acum, prin 3 modalități:

  • la Biroul de informații din incinta VIVO! Cluj-Napoca, situat la parterul centrului comercial, între orele 10:00 – 22:00
  • sunând la numărul de telefon, +40 364 41 34 22 între orele 10:00 – 22:00
  • prin completarea formularului:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEDVhDAXj6nn0Win1RE9iVahO2-XavKdBGe_pID207efGqEQ/viewform

Expoziția interactivă „Copiii explorează spațiul” reprezintă o incursiune fascinantă în lumea astronomiei, în cadrul căreia, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 anise vor echipa în costume de astronauti şi vor „călatori” pe Lună, vor vizita o bază spaţială, vor vedea cum arată o navă şi un telescop spaţial şi vor afla numeroase informaţii despre planete şi alte corpuri cereşti. Intenţia expoziţiei este aceea de a dezvălui, într-un mod practic şi interactiv, o serie de paşi făcuţi de om şi fantastica sa cucerire a spaţiului, precum şi să dezvolte interesul copiilor, într-un mod recreativ.

Expoziţia „Copiii in cosmos” este împărţită în trei zone distincte: zona culturală, cea terestră şi una lunară. În primul areal, copiii vor învăţa despre primul om care a pus piciorul pe solul lunar, în ce an a făcut acest lucru şi numele navei sale spaţiale, prin intermediul unor fotografii şi al unei replici a costumului pe care l-a purtat Neil Armstrong. Zona terestră este punctul central al evenimentului, locul unde prichindeii vor merge în vizită la o bază spaţială şi vor purta ochelari speciali pentru a experimenta, la nivel imaginar, vederea unui robot. În zona selenară, cei mici vor păşi într-un modul spaţial, vor simula efectul „mersului” pe Lună, vor „sări” spre stele şi vor realiza o simulare spaţială.

Totodată, copiii vor putea vedea cum arată un telescop spaţial şi un costum de astronaut similar celui utilizat în celebrul program Apollo, vor vizita o expoziţie cu 15 replici de nave spaţiale şi una cu fotografii tematice.

Alte activități din cadrul evenimentului: mini loc de joacă, oportunități de fotografiere, expoziție foto, expoziție de replici de machete, expoziție costume de astronaut pentru adulți, replică telescop spațial.

Vrei să devii un mic astronaut pentru o zi? Te așteptăm între 23 mai și 10 iunie la VIVO! Cluj-Napoca, în zona de food-court să păşeşti pe Lună!

Extras din regulament:

• Pot participa persoane cu vârsta între 5 şi 12 ani, însoţiţi de adulţi/tutore sau în grupuri organizate însoţiţi de un tutore.

• Locul de joacă poate fi vizitat în perioada 23 mai – 10 iunie 2018, între orele 12:00 – 20:00, în incinta centrului comercial VIVO! Cluj-Napoca.

• Fiecare tur al zonei de joacă durează între 40 și 50 minute.

• Părinții /tutorii au obligația să citească și să transmită participanților la eveniment regulamentul expoziției

• Părinții/ tutorii sunt obligați să își supravegheze copiii din afara zonei și pot interveni în orice moment în zona evenimentului.

• Organizatorul își rezervă dreptul de a interzice accesul oricărei persoane ce nu respectă sfaturile și regulamentele de securitate, sau prezintă un comportament agresiv sau periculos care poate dăuna securității spațiului de joacă sau a copiilor din incinta lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.