23 martie Double Art Opening

Vineri, 23 martie 2018, ora 19:00, Galeria Quadro, str. Samuil Micu, nr. 7

Intrarea liberă

Double Art Opening

Avem plăcerea de a vă invita la un eveniment special: Quadro Double Art Opening, un dublu vernisaj prin care inaugurăm galeria de artă contemporană Quadro 21 Gallery!

Todor Tamás – Sora

În picturile recente ale lui Todor Tamás, apar deseori cuvinte și inscripții. El are grijă ca acestea să fie indescifrabile, asemenea tag-urilor folosite de street art, pentru ca scrisul să fie citit doar ca imagine. Excepție face inscripția Sora, care a fost inspirată de lumina roșie „Sora Shopping Center”- vizibilă din atelierul artistului. Probabil nici acest cuvânt nu ar fi scăpat, dacă o căutare în Google Translate nu i-ar fi dat pictorului rezultatul صورة (ṣūra),care în arabă înseamnă imagine, pictură, formă.

Despre artist
Todor Tamás (1989), doctorand al secției de pictură a Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, locuiește și lucrează în Cluj.

Incze János Dés | Ana Botezatu – Decapitarea zmeului

Expoziția unește lucrările lui Incze János Dés (1909-1999) si ale Anei Botezatu (1982) și se concentrează asupra problematicii ilustrației de carte și a locului său în opera artiștilor.

Lucrările pictorului Incze János Dés prezintă o serie de ilustrații pentru o carte cu basme, refuzate în 1957 de către cenzură. Ilustrațiile se integrează în universul vizual unic al pictorului, care asociază grotescul cu o privire blândă asupra umanității.
Ana Botezatu este cunoscută ca ilustrator, însă lucrările expuse (printurile solare și decupaje din hârtie) nu se leagă de un text concret. Figurile misterioase care apar pe lucrările sale sunt înrudite – de parcă ar face parte dintr-o poveste mai mare. O poveste scrisă doar cu imagini.

Music and mood: DJ set Koúkla

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.