Luni, 23 octombrie 2023, ora 18:00, Book Corner Librarium b-dul Eroilor, nr 15

 Casa. Cartea întâi – lansare de carte

Povestim despre romanul Casa. Cartea întâi de Alex Moldovan la Book Corner. Sesiune de Q&A și autografe.

Invitat: Alex Moldovan                    Casa. Cartea întâi  Casa. Cartea întâi 
Gazdă: Valentin Derevlean

Despre volum:
Suntem în 2045. Au trecut mulți ani de la Revoluția Verzilor, iar România are 30 de milioane de locuitori. Ecologia e religie: Bucureștiul e cel mai verde oraș european, se trăiește sănătos, fumatul și consumul de alcool sunt interzise. Nu mai există mașini personale, ci doar transport public și biciclete.
Când Tara Medinski este aleasă în Consiliul celor 301 și adusă în Casă, reședința oficială a Președintelui, e o surpriză pentru toată lumea – dar mai ales pentru ea. Elevă în clasa a douăsprezecea, singurul ei talent e cel de a da de necaz. Are la dispoziție zece zile până să intre în una dintre cele trei facțiuni politice din Casă și să-și înceapă activitatea ca demnitar al statului. Se trezește însă captiva unui mediu ostil, unde jocurile de putere fac victime. Iar pe măsură ce se apropie momentul aderării la o facțiune, alegerea ei devine aproape imposibilă.
Despre autor:
Alex Moldovan s-a născut la Cluj, unde locuieşte şi acum. E pasionat de literatura pentru copii, de muzică şi e voluntar la o asociaţie pentru protecţia animalelor. În copilărie, a fost atât de încântat când a descoperit cărţile, încât şi-a propus să se facă scriitor atunci când o să fie mare. A studiat Filosofia, are un master în teorii ale artei moderne, dar a lucrat și ca muncitor necalificat, vânzător de weekend sau librar înainte să devină traducător și să traducă peste șaptezeci de cărți. Are cont pe TikTok.
Olguţa şi un bunic de milioane e romanul lui de debut. Succesul primului volum a generat o serie, care a continuat cu Olguța și Operațiunea Jaguarul, apoi cu Olguța și marea demascare.
Băiețelul care se putea mușca de nas e primul său album ilustrat. A mai scris Povestiri de citit pe sub bancă.
În 2023 a publicat romanul distopic Casa, apărut la Editura YoungArt.