24 august Păstrarea semințelor

Joi, 24 august 2017, ora 18:00, str. Heltai Gașpar, nr. 53

Donație recomandata: 30 lei

Păstrarea semințelor – atelier de grădinărit

Echipa Cultivă Orașul te invită  în grădina inițiativei, la al treilea Atelier de grădinărit dintr-o serie de 4 evenimente ce se vor desfășura anul acesta. Scopul acestor ateliere este transmiterea cunoștințelor despre inițierea și întreținerea unei grădini de legume. Ele se adresează celor ce vor să afle cum pot să producă hrană prin metode ecologice.

Semințele stau la baza producerii hranei pe care o consumăm zilnic, reprezentând o resursă extrem de valoroasă. Din păcate, marile companii încearcă să pună monopol pe acestea prin patentarea soiurilor tradiționale, creare de hibrizi sau organisme modificate genetic. Credem că semințele trebuie să circule liber și să fie accesibile tuturor celor ce vor să își cultive propria hrană. De aceea, tema atelierului de luna aceasta se va axa pe:

– cultivarea, întreținerea și selecția legumelor de sămânță
– tehnici de recoltare și curățare a semințelor specifice pentru diferite soiuri
– tratarea de boli și dăunători prin metode ecologice și depozitarea semințelor de la un an la altul

Cursul va avea o parte teoretică, dar și o parte practică, în care fiecare va putea să salveze semințe și să le ia acasă.

Atelierul este deschis tututor. Înscrierea nu este necesară, dar dacă vrei să primești un sms cu eventualele modificări de program din cauza vremii, lasă-ne numărul tău într-un mesaj pe pagina Cultivă Orașul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips