24 februarie Mimozii

Sambata, 24 februarie 2018, ora 19:00, Reactor, str. Petofi Sandor, nr. 4

Preț bilet: 20 lei

Mimozii – spectacol protest

Mimozii este un spectacol protest împotriva abuzului asupra copiilor. Spectacolul propune trecerea prin mai multe tablouri cu situații de abuz diferite, arătând prin acestea cum inocența și naivitatea copiilor pot fi distruse, copiii fiind aruncați în realitatea adesea vulgară a vieții.

Contrastele inocență/vulgaritate/naivitate sunt întărite de contrastul muzical dintre melodiile pentru copii cântate într-o manieră operistică și contrapunctarea lor în muzica electronică.

Cheia teatrală și exagerată în care sunt prezentate aceste tablouri arată gravitatea și amprenta pe care pot să o aibă aceste situații asupra copiilor. Universul prezentat în spectacol fiind distorsionat, arată o lume în care copiii sunt neglijați, răniți, o lume în care copiii nu apucă să treacă prin toate etapele pentru a înțelege viața și lumea din jurul lor. Sunt forțați să înțeleagă foarte devreme situații de viată grave despre care ar spune unii că sunt de neînțeles.

Titlul „Mimozii” vine de la planta „mimoză”, plantă care se strânge la atingere și care se dezvoltă numai la căldură. Din acest punct de vedere, mimoza e asemănătoare oamenilor. Orice formă de abuz ne rănește pe fiecare, cu atât mai mult dacă abuzurile s-au întamplat în copilărie, identitatea noastră are de suferit.

Totodată, unii artiștii lirici, cântăreți de operă, se folosesc în pregătirea vocală (vocalize) de cuvântul „mimoza” deoarece acesta conține vocalele cele mai de ajutor în etapa premergătoare cântului: „i”, „o”, „a”, ajutate de consoana „m”. Prin urmare titlul surprinde ambele direcții ale spectacolului, atât cel legat de mesajul artistic cât și cel care surprinde ipostaza cântului de operă.

Spectacolul de teatru muzical prezentat în cadrul platformei Sound Reactor.

Concept: Adonis Tanța
Cu: Oana Trâmbițaș, Paula Rotar, Adonis Tanța

Bilete:
– online: www.biletmaster.ro
– de la punctele de vânzare din oraș
– Agenția Teatrală, Piața Ștefan cel Mare, nr. 14
– Agenția WENS Travel, Bulevardul Eroilor nr. 10
– de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului

Biletele electronice pot fi imprimate în regim propriu sau transferate pe smartphone, pentru a fi validate la intrare.

Preț:
Bilet întreg- 20 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari) – 12 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.