24 februarie Retrospectiva TIFF – Poveşti trăsnite

Miercuri, 24 februarie 2016, ora 17:30, Cinema Victoria, b-dul Eroilor, nr. 51

Pret bilet: 10 lei

Retrospectiva TIFF – Poveşti trăsnite (Relatos salvajes)

Se pot vedea sau revedea, zilnic, cele mai emblematice filme din 2015, recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Majoritatea filmelor alese pentru această retrospectivă a figurat în programul TIFF din 2015, producțiile putând fi, de asemenea, vizionate pe parcursul anului trecut, la Cinema Victoria.

“Suntem convinși că mai sunt mulți spectatori clujeni care nu au avut încă ocazia să vadă unele dintre filmele selectate sau care doresc să le revadă, așa că, realizând această retrospectivă dorim să creăm o bună ocazie pentru ei să vină la proiecții și să aprecieze filmele”, a declarat Gabriela Bodea, Directoarea Asociației Victoria Film.

Producţie: Argentina, Spania, 2014

Gen: comedie, thriller( 122 min.)

Regia: Damián Szifrón

Cu : Rita Cortese, María Marull, Julieta Zylberberg, Erica Rivas, Darío Grandinetti

Premii și festivaluri : o nominalizare Oscar( cel mai bun film străin ); o nominalizare Cannes; TIFF2015;: San Sebastian Film Festival: Premiul publicului (Cel mai bun film european); Premiile Goya: Cel mai bun film din America Latină, 9 nominalizari; filmul a adunat 23 de premii si 37 de nomimalizări.

Şase povești în care personajele sunt plasate în situații extreme, absurde , sunt stăpânite de impulsuri violente,dornice de răzbunare .

Inegalitatea, nedreptatea și cerințele lumii în care trăim duc la stres si depresie pentru mulți oameni. Acesta este un film despre acei oameni. Vulnerabili în fața realității care ii schimbă , personajele din Povești trăsnite devin imprevizibile, trec linia subțire care desparte civilizația de barbarie.

Prețul biletelor este de 10 lei, preț normal și 8 lei, preț redus pentru elevi, studenți și seniori. Biletele se pot achiziționa de la casieria Cinema Victoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.