24 februarie Trage-Împinge

Trage-Împinge

Joi, 24 februarie 2022, ora 19:00, Biblioteca „Octavian Goga”,Calea Dorobanților, nr. 104

Trage-Împinge (Push-Pull) – vizionare de film KineDok    Trage-Împinge 

Părinți, profesori și toți cei interesați de problemele educaționale sunteți invitați joi, 24 februarie, de la ora 19.00, la Secția de artă a bibliotecii, la o nouă vizionare KineDok:

Trage – Împinge (Push – Pull) (Neven Hitrec, Croația, 60’).
Invitat: Edith Gileru, psiholog și psihoterapeut.

M-a interesat modul în care un sistem educațional croat rău afectează familia, când părinții obosiți trebuie să facă față unor noi ore de lucru după programul lor de lucru, pregătind temele împreună cu copiii lor. Condiția era să găsim un copil inteligent și capabil care să ofere o rezistență constantă la aceste eforturi. un reprezentant real al generației sale, pentru care o tabletă și un telefon mobil sunt mai importante decât orice“, a declarat regizorul filmului, Neven Hitrec.

Premii și festivaluri
SEE Film Festival 2020 – cel mai bun documentar
The Stone Flower Youth Film Festival 2020- mențiune
Stourbridge Film Festival 2021 – mențiune
ZagrebDox Festival 2020

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.