24 martie Calea conducătorului

Sambata, 24 martie 2018, ora 16:00, Bookstory, b-dul Eroilor, nr. 6

Calea conducătorului, de Sfinția Sa Dalai Lama – lansare de carte

Librăria Bookstory și Lifestyle Publishing vă invită la evenimentul de lansare a cărții Calea conducătorului, de Sfinția Sa Dalai Lama și Laurens van den Muyzenberg.

Invitată: Dr. Anne Pleșuvescu

Medic de formație, studiază filozofia tibetan-budistă de peste 5 ani prin prezențe active în Kathmandu, Nepal. Anne a creat și implementat timp de peste 10 ani cursuri și programe de: Comunicare și inteligență emoțională, coaching, leadership transformațional, managementul schimbării și altele.

Născută în urma unui deceniu de discuții între Sfinția Sa Dalai Lama și consultantul de management Laurens van den Muyzenberg, Calea conducătorului reprezintă o întâlnire unică între două lumi care, la prima vedere, par greu de asociat: mediul global de afaceri și budismul. După o privire mai atentă, însă, cele mai bune practici de afaceri și principiile budiste au multe în comun. Ambele sunt preocupate de luarea deciziilor raționale, holistice și transformarea acestora într-o acțiune responsabilă și eficientă.

Lumea de astăzi se confruntă cu multe dificultăți: miliarde de oameni care trăiesc în sărăcie cumplită; dezastrul ecologic ce planează asupra planetei; nici cetățenii din țările prospere nu au siguranța viitorului. Este nevoie de un nou tip de conducere, unul care înțelege interconectarea și interdependența indivizilor, a companiilor și a sistemului economic global.

Prin observații fascinante și exemple din viața cotidiană, Sfinția Sa Dalai Lama oferă instrumente practice și sfaturi privind modul în care, inspirați de învățăturile budismului, putem îmbunătăți calitatea vieții tuturor oamenilor promovând practici de afaceri responsabile, etice și profitabile. Într-adevăr, învățăturile budiste au multe de oferit liderilor de afaceri. Aceasta este calea conducătorului.

In cadrul acestui eveniment, Centrul Budist ”White Mahakala”, prezintă o expoziție de fotografie social-documentară cu vânzare, în scop caritabil, semnată Ioana Brănișteanu. Expoziția prezintă în imagini momente și oameni din pelerinajul condus de Venerabila Robina Courtin în India și Nepal. Traseul pelerinajului urmează pașii lui Buddha – din clipa nașterii sale, până în momentul iluminării, de la primele învățături pe care Buddha le-a oferit publicului larg, până în clipa trecerii sale în neființă.

Povestea expoziției este o poveste a întâlnirii culturii nepaleze și indiene în contextul budismului – pozele surprind scene pline de culoare din viața de zi cu zi a orașelor, mănăstirilor sau a locurilor sfinte, portrete de oameni, de străzi, de locuri.

Prin achiziționarea unei lucrări, puteți contribui la dezvoltarea Centrului Budist “White Mahakala” Study Group Cluj.

Expoziția va fi deschisă spre vizionare, în perioada 23-25 martie 2018, la Librăria Bookstory.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.